Mielenosoittajat rajujen hyökkäysten kohteena Libanonissa – hallituksen huhutaan eroavan kaoottisen tilanteen vuoksi

Libanonissa pääministeri Saad Haririn hallituksen huhutaan olevan eroamassa laajojen mielenosoitusten jälkeen. Haririn on määrä puhua kansalaisille iltapäivällä neljältä Suomen aikaa.

Samaan aikaan Beirutin keskustaan leiriytyneet mielenosoittajat ovat joutuneet rajun hyökkäyksen kohteeksi. Protestoijien telttoja on kaadettu, ja heitä on heitelty kivillä.

Kaksi viikkoa jatkuneissa mielenosoituksissa on vaadittu perusteellista uudistusta suurissa talousvaikeuksissa olevan Libanonin poliittiseen järjestelmään.

Pankit ja koulut ovat olleet suljettuina, ja pääkaupungissa Beirutissa tavanomaisesti vilkasta liikennettä ovat haitanneet lukuisat katuesteet.

Mielenosoitusten alkamisen jälkeen hallitus on luopunut monista epäsuosituista uudistusehdotuksistaan kuten pikaviestipalveluiden kautta soitettavien puheluiden verottamisesta, mutta mielenosoitukset ovat silti jatkuneet.

Eilen Haririn hallitus hyväksyi lisäksi uudistuspaketin, jonka tarkoitus on kohentaa maan talouden tilaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja