Mainos

Mielenkiintoinen tutkimustulos paljastaa: Tyttären saaminen todella muuttaa isän aivoja ja käytöstä

Näyttääkö pieni tyttönne kietoneen isänsä pikkusormensa ympärille? Jos näin on, se ei ole vain mielikuvitusta, vaan tieteen osoittama tosiasia. Tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että isät reagoivat tyttöihin eri tavoin kuin poikiin.

Yhdysvaltalaisessa Behavioral Neuroscience -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että tyttöjen isät ovat kiinnostuneempia lastensa tarpeista kuin poikien isät. Samaan lopputulokseen tultiin niin koetilanteessa kuin sen ulkopuolellakin.

Aivokuvausmenetelmällä pystyttiin osoittamaan, että tyttärien isät reagoivat enemmän lastensa hymyyn kuin poikien isät. Kotiolosuhteissa tehtyjen analyysien perusteella saatiin puolestaan selville, että tyttöjen isät lauloivat lapsilleen enemmän ja puhuivat avoimemmin tunteistaan.

– Jos lapsi itki tai huusi isäänsä, tyttärien isät vastasivat lastensa pyyntöön paremmin kuin poikien isät, Emory yliopiston johtava tutkija Jennifer Mascaro kertoo.

– Meidän pitäisi olla tietoisia siitä, että sukupuoli voi ohjata meitä tiedostamattomalla tavalla ja vaikuttaa siihen, kuinka käyttäydymme hyvin pieniäkin lapsiamme kohtaan, Mascaro lisää. 

Tutkijat kehottavat isiä tasapuoliseen kohteluun

Vaikka lapsen sukupuolen onkin todettu ohjaavan isän käytöstä, tutkijoille on kuitenkin vielä epäselvää, onko tämä käytös geenien vai yhteiskunnan normien ohjaamaa. Olipa kyseessä kumpi vaihtoehto tahansa, tutkijat eivät kehota isiä muuttamaan käytöstään tyttäriään kohtaan, sillä sen on muun muassa todettu kehittävän lapsen empatiaa.

Tutkijat kuitenkin ehdottavat, että isät pyrkisivät toteuttamaan samanlaista, tunnelähtöistä lähestymistapaa myös poikien kasvattamisessa.

– Useimmat isät pyrkivät tekemään parhaansa ja yrittävät tehdä kaikkensa sen eteen, että heidän lapsensa menestyisi. Mutta on tärkeää ymmärtää, että heidän vuorovaikutuksensa lastensa kanssa saattaa olla hieman puolueellinen riippuen lapsen sukupuolesta, Mascaro toteaa.

Lähde: TheBump

***

0:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.