Koulun pihalla tapahtuneet marihuanakaupat päättyivät ryöstöön – poliisi epäilee: huumausaineen myyjää pidettiin kiinni ja uhattiin ilma-aseella

Poliisi kertoo Kontiolahdella Lehmon koulun pihalla viime syksynä tapahtuneen erikoisen ryöstötilanteen edenneen syyteharkintaan. Tapauksessa epäillään huumausaineiden kauppaamisesta epäillyn miehen  joutuneen ryöstön uhriksi.

Poliisipartiot hälytettiin lokakuun alussa Lehmon koulun pihalle. Ilmoituksen mukaan pihalla oli hetkeä aiemmin tapahtunut ryöstö.

Pako-autosta löytyi ilma-ase

Rikoksesta epäillyt olivat poistuneet paikalta henkilöautolla ja ryöstössä oli ilmoituksen mukaan käytetty käsiasetta.

Ryöstöpaikalle matkalla ollut poliisipartio oli tehnyt havainnon tuntomerkkeihin sopivasta henkilöautosta ja pysäyttänyt auton.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että autosta otettiin kiinni kolme noin 20-vuotiasta miestä, jotka vastasivat ilmoittajan antamia tuntomerkkejä.

Tarkemmassa etsinnässä autosta takavarikoitiin kaasutoiminen ilma-ase, noin viisi grammaa marihuanaa, viisikymmentä euroa käteistä rahaa ja teleskooppipatukka.

Myyjäksi epäilty ryöstettiin koulun pihalla

Autosta kiinniotetut ovat kertoneet esitutkinnassa, että yksi heidän seurueestaan oli sopinut koulun pihalle tapaamisen nuoren miehen kanssa. Tarkoituksena oli ollut ostaa paikalle kutsutulta mieheltä marihuanaa. Yksi seurueen jäsenistä uhkasi paikalle tullutta "myyjää" aseella.

Tämän jälkeen mieheltä anastettiin hänen hallussaan ollut marihuana-erä sekä viisikymmentä euroa käteistä rahaa. Mies oli seurueen jäsenten mukaan varustautunut tapaamiseen teräaseella.

Ryöstön uhriksi joutuneen miehen kertoman mukaan hän oli ollut koulun pihalla sattumalta, kun seurue oli tullut hänen luokseen jutellut hetken. Mies kertoi kahden miehen pitäneen hänestä kiinni yhden osoittaessa aseella. Häneltä oli anastettu sataviisikymmentä euroa käteistä rahaa sekä teleskooppipatukka.
​​​​​​​ Mies kiisti olleensa myymässä huumausaineita paikalla.

Rikosepäilyt kaikille osapuolille

Ryöstön uhriksi joutuneelta noin 20-vuotiaalta mieheltä takavarikoitiin vähäinen määrä marihuanaa ja huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Häntä epäillään huumausainerikoksesta.

Henkilöautolla liikkuneen seurueen jäseniä epäillään ryöstöstä sekä huumausaineen käyttörikoksesta asiassa. He ovat olleet pidätettyinä ja yksi miehistä on ollut matkustuskiellossa esitutkinnan aikana. 

Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja kokonaisuus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja