Miehet majoittivat nuorisokodista karanneita tyttöjä, käyttivät törkeästi hyväksi ja videoivat teot – nuorin uhri vasta 13-vuotias

Helsingin hovioikeus on tuominnut kaksi miestä vankilaan seksuaalirikoksista, jotka kohdistuivat nuorisokodista karanneisiin alaikäisiin tyttöihin. Tapahtuma-aikaan 23- ja 21-vuotaat miehet tarjosivat hatkalaisille yösijan, ruokaa sekä vaatteita ja käyttivät näitä seksuaalisesti hyväksi.

Rikokset tapahtuivat Helsingissä heinäkuussa 2021, jolloin 13-, 15- ja 16-vuotiaat tytöt yöpyivät parikymppisten miesten yhteisssä asunnossa yhteensä kolmella eri kerralla.

Kaksi nuorinta tyttöä joutuivat jokaisella kerralla harrastamaan miesten kanssa seksiä.

Molemmat miehistä käyttivät hyväkseen molempia tyttöjä. Yhdellä kerroista miehet käyttivät 13-vuotiasta seksuaalisesti hyväkseen yhtä aikaa.

Syyttäjä vaati kolmannelle asunnossa majailleelle miehelle rangaistusta myös 16-vuotiaan tytön hyväksikäytöstä, mutta syyte kaatui näytön puutteeseen.

Molemmat tuomitut myös kuvasivat muita miehiä harrastamassa seksiä kaikkien kolmen tytön kanssa.

Miehet kiistivät tienneensä tyttöjen iän

Miehet kiistivät tienneensä, että tytöt olivat alaikäisiä. Tytöt olivat valehdelleen heille ikänsä.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että heidän täytyi pitää varsin todennäköisinä, että tytöt olivat rikoslaissa säädettyä suojaikärajaa nuorempia. Tämä oli hovioikeuden mukaan selvää tyttöjen asemaan viittaavien olosuhteiden, tyttöjen käyttäytymisen ja ulkonäön perusteella.

– Tahallisuutta asianomistajien iän osalta ei poistanut se, että tytöt eivät olleet kertoneet vastaajille todellista ikäänsä tai se, että asianomistajat olivat olleet fyysisesti ikäistään vanhemman oloisia, hovioikeus totesi ratkaisusta antamastaan julkisesta selosteesta.

12 500 euroa korvauksia

Hovioikeus määräsi 24-vuotiaan Aboubacar Diakiten neljän vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

22-vuotias Bauraux Fils Offo De Tambi Amiri sai kolme vuotta ja 11 kuukautta ehdotonta vankeutta. Tuomio tuli kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Miehet joutuvat maksamaan 13-vuotiaalle kärsimyskorvauksia yhteensä 10 000 euroa. 22-vuotias joutuu maksamaan lisäksi 15-vuotiaalle uhrille kärsimyskorvauksia 2 500 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja