Mainos

Miehet hyväksikäyttivät lentokonekäytäntöä – huijasivat lentoyhtiöiltä tuhansilla euroilla hajuvesiä

Mieskaksikon epäillään tehneen lentoyhtiön lennoilla tuhansilla euroilla ennakkotilaustuotteita katteettomilla pankkikorteilla. Viimeisimmällä yrityksellä toinen miehistä otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Koska lentokoneissa ei ole verkkoyhteyttä, ei lentoyhtiö voinut lennon aikana varmentaa tehtyjä maksuja. Näin miehet pystyivät tekemään ostoksia käyttäen katteettomia pankkikortteja. Miehet ovat ostaneet pääasiassa erilaisia hajusteita, mutta myös suklaapaketteja ja aurinkolaseja. Näin kävi myös eilen tapahtuneella lennolla, jolla toinen miehistä napattiin.

– Tällä kertaa hajusteita oli tilattu yli sata pulloa yli 5000 euron arvosta, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen poliisin tiedotteessa.

Lentoja on ollut useita, ja ne ovat suuntautuneet Lontoosta Pohjois-Eurooppaan. Tapauksia on ollut viime vuoden maaliskuusta lähtien yhteensä kuusi. Miehet eivät olleet samoilla lennoilla, mutta käyttivät ainakin yhtä samaa pankkikorttia.

Myös toisen miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Lentoyhtiö arvioi taloudellisten haittojen suuruudeksi noin 10 000 euroa, ja poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä petoksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.