Mainos

Miehenpolttokäräjät: Sytkäriä heilutellut syyntakeeton

Viime kesänä Helsingissä raitiovaunupysäkillä miehen polttomurhasta syytettyjen mielentilatutkimuksia käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus kävi mielentilatutkimukset läpi yleisöltä salassa. Syytetyt sallivat, että lopputulokset voitaisiin kertoa.

Käräjäoikeuden mukaan pysäkillä sytytintä käyttänyt 30-vuotias mies oli tekohetkellä syyntakeeton. Mies kertoi viime lokakuussa pääkäsittelyssä, että pahat henget kiusasivat häntä. Hän myönsi heilutelleensa sytytintä uhrin yläpuolella. Uhrin päälle oli sitä ennen kaadettu lasinpesunestettä.

Syyntakeetonta ihmistä ei voida tuomita rangaistukseen, vaan hänet on toimitettava hoitoon.

Sen sijaan 34-vuotias mies ja 28-vuotias nainen olivat mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeisia eli psyykkisesti vastuukykyisiä teoistaan. 34-vuotias selitti tapahtunutta lokakuussa huonoksi pilaksi, joka riistäytyi käsistä. Nainen kiisti tehneensä mitään.

44-vuotias mies sytytettiin tuleen viime heinäkuussa Helsingin Kampissa seitsemän aikaan aamulla. Naisen mukaan kyseinen aamu, kuten monet muutkin aamut, oli kulunut alkoholin nauttimisen merkeissä.

Syyttäjä vaatii kolmikolle elinkautisia tuomioita murhasta. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet murhasyytteen. Tuomio asiassa annetaan 4. huhtikuuta.

Marraskuussa annetussa välituomiossa oikeus katsoi, että kolmikko sytytti miehen nukkumassa olleen miehen tuleen. Oikeus ei ole vielä ottanut kantaa teon tahallisuuteen ja rikosnimikkeisiin.

Oikeuden mukaan miehet kaatoivat vuorollaan tuttavansa päälle tuulilasinpesunestettä ja toinen heistä sytytti miehen tuleen sytyttimeltä, jonka oli saanut naiselta.

Mies ehti palaa 55 sekuntia ennen kuin vartijat saivat palon tukahtumaan sammuttimella. Uhri kuoli sairaalassa saamiinsa vammoihin muutama päivä myöhemmin.

(MTV3)

(2.11.11)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.