Mainos

Miehenpolttokäräjät: ”Pahat henget kiusaavat”

Syyttäjä Kimmo Virtanen viittasi miehenpolttokäräjillä aiemmin tapahtuneeseen pahoinpitelyyn, jossa osallisina olivat olleet raitiovaunupysäkillä palanut uhri ja yksi syytetyistä.

34-vuotias mies myönsi syyllistyneensä uhrin pahoinpitelyyn 13. kesäkuuta Bulevardin ja Albertinkadun kulmassa, mutta kiisti, että pahoinpitelystä oli jäänyt kaunaa.

– Meillä oli se päähänlyöntiskaba, et kumpi putoo ensin. Me ystävystyimme sen tappelun jälkeen, syytetty mies kertoi.

Myös miehen poltosta syytetty 28-vuotias nainen tunsi uhrin, kuten ilmeisesti myös hänen 30-vuotias poikaystävänsä. Heillä ei kuitenkaan ollut tietoa aiemmin tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Tarkoitus ei ollut vahingoittaa kaveria

Kolmikko kiistää, että he olisivat sytyttäneet miehen tahallaan palamaan varhain aamulla 4. heinäkuuta raitiovaunupysäkillä Helsingissä. Nainen kertoo, että hän saapui poikaystävänsä kanssa ratikalla aamulla Kamppiin tapahtumapaikalle, jossa he tapasivat kolmannen syytetyistä, 34-vuotiaan miehen.

– Näytin heille, että uhri (sanoo nimen) on juonut lasinpesunestettä, nainen kertoi sanoneensa miehille.

Vanhempi syytetyistä myönsi kaataneensa noin puoli desiä lasinpesunestettä uhrin jaloille. Lasinpesunestettä roiskahti myös pysäkin seinään.

– Se oli tyhmä päähänpisto. Ajattelin, että kun se herää, niin se haistaa, että mitä on juonut, mies sanoi oikeudessa.

Todistajan mukaan uhrilla oli syviä palovammoja eri puolilla kehoa, myös ylävartalossa. Syytteessä olevan naisen mukaan mies siveli miehen päälle lasinpesunestettä jaloista päähän, lähes koko pullon verran.

Kolmikko ei kuitenkaan käynyt keskustelua uhrin vahingoittamisesta, eikä naisen mukaan mikään viitannut siihen.

Myös naisen poikaystävä, 30-vuotias mies myönsi kaataneensa uhrin päälle lorauksen nestettä. Sen jälkeen hän oli tarttunut sytyttimeen.

– Siinä colttisytkärillä heiluttelin vähän niinku tsoukilla… Mä muistan sellaisen mustan pisteen, joka tuli näin, mies viittaa tulitikkuun, jonka oli nähnyt heitettävän sivusta.

– Mut pahat henget kiusaa, että tolleen pitää pelleilä, mies sanoi viitaten viinapiruihin. Takana oli miehen mukaan pitkä ryyppyputki.

Syyttäjän mukaan valvontakameran nauhalta näkyy, että tilanteessa käytiin myös keskustelua.

– Sanoin ääneen, että en pysty siihen. Kommentoin vain itselleni, että en pysty siihen, sytyttämään tai mitä nyt tarkoitus oli.

– Se oli sellainen tapaturma. Tämä kuulostaa niin tyhmältä tämä selittäminen, mies vastaili katkonaisesti kysymyksiin.

30-vuotias mies myönsi, että sytytin on todennäköisesti ollut hänen omansa. Miehen mukaan hän oli krapulassa ja halusi pois tilanteesta. Syyttäjän mukaan myös valvontakameran kuvista voi päätellä, että mies pyrki pois tilanteesta.

– Tietenkin, halusin lähteä hakemaan (sossu)rahoja tililtä. Piti tulla hauska päivä, mutta joku juttu sen pilasi, mies sanoi.

Syyttäjä vaatii kolmikolle elinkautista vankeustuomiota tuttavansa murhasta. Syytetyt kiistävät, heidän mielestään mahdollinen syyllisyys viittaa ennemminkin törkeään kuolemantuottamukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.