Miehen ruumis löytyi metsästä Lahdessa – tämä murhatutkinnasta tiedetään nyt

Lahdessa joulukuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinta on valmistunut, kertoo Hämeen poliisi tiedotteessaan. Tutkintanimike muuttui tutkinnan aikana taposta murhaksi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai 11. joulukuuta tehtävän Lahden eteläpuoleiselle metsäalueelle. Ulkoilija oli löytänyt alueelta epäilyttäviä jälkiä. 

Poliisin tutkiessa aluetta tuli ilmoitus uhriksi myöhemmin ilmenneen 30-vuotiaan miehen katoamisesta. 

Selvitysten perusteella poliisi aloitti 13. joulukuuta henkirikosepäilyn tutkinnan epäiltynä tappona.

Poliisi kertoo rikosepäilyn tutkintanimikkeen muuttuneen taposta murhaksi esitutkinnan aikana, koska teossa esiin tulleiden seikkojen perusteella oli syytä epäillä suunnitelmallisuutta sekä erityisen raakaa ja julmaa tekotapaa.

Uhri löytyi tammikuussa

Uhri löytyi poliisin mukaan 31. tammikuuta Lahden itäpuolelta metsäalueelle piilotettuna. 

Poliisi ei kerro tekotavasta tarkemmin, koska kyse on ihmisten yksityiselämään liittyvistä salassa pidettävistä seikoista.

Poliisi kertoo kuulustelleensa esitutkinnan aikana yhteensä kolmeakymmentä ihmistä. 

Kaikkiaan kuulusteluja tehtiin 70. 

– Tästä muodostui noin 650 sivua esitutkinta-aineistoa. Esitutkinnan aikana Hämeen poliisi taltioi noin 400 rikosteknistä näytettä sekä tutki noin 250 esinettä. Esitutkintapöytäkirja sisältää noin 2 000 sivua, joka on vain murto-osa koko esitutkintamateriaalista, poliisi listaa tiedotteessaan.

Esitutkintamateriaali on osittain salassa pidettävää, koska se sisältää muun muassa kuolemansyyn selvittämiseen ja ihmisten yksityiselämään liittyviä salassa pidettäviä tietoja.

Kaksi miestä vangittuna

Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan rikosnimikkeillä murha, hautarauhan rikkominen, rikoksentekijän suojeleminen ja ampuma-aserikos. 

– Murhasta epäillyt 30- ja 35-vuotiaat päijäthämäläismiehet ovat edelleen vangittuina murhasta. Miehiä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Epäillyn murhan tekoaika on 6. joulukuuta 2023. Muut epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 6.–19. joulukuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat