Miehen epäillään lyöneen ja potkineen koiraa junassa – poliisi otti koiran haltuunsa: "Ei välitöntä hengenvaaraa"

Poliisi otti perjantai-iltana Seinäjoen matkakeskuksesta kiinni henkilön, jonka epäillään pahoinpidelleen junassa mukanaan ollutta koiraa.

Yleisjohtaja Tommi Mansikkamäki Pohjanmaan poliisista ei vahvista MTV Uutisille epäillyn ikää tai sukupuolta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan epäilty on kuitenkin alle 40-vuotias mies, joka ei ole kotoisin Pohjanmaalta.

Mansikkamäki kertoo, että epäilty on päästetty vapaaksi lauantaina iltapäivällä.

– Epäiltyä on kuultu ja hänet on päästetty kuulemisen jälkeen jatkamaan matkaa. Kiinnioton ei ole katsottu olevan enää välttämätöntä asian selvittämiseksi. Prosessi ei suinkaan ole päätöksessä. Tutkinta jatkuu edelleen. Häntä epäillään eläinsuojelurikoksesta, Mansikkamäki sanoo.

Koiralla ei ole välitöntä hengenvaaraa

Koira matkusti junassa epäillyn kanssa. Poliisi kertoo junamatkustajien todistaneen pahoinpitelyä ja ilmoittaneen asiasta hätäkeskukseen. Ilmoituksen mukaan mies löi ja potki koiraa. Hätäkeskus ilmoitti asiasta poliisille.

Poliisi otti koiran haltuunsa epäillyltä.

– Koiralla ei ole välitöntä hengenvaaraa. Asiantuntijat tarkastivat koiran voinnin ja koira on toimitettu asianmukaiseen hoitopaikkaan.

Mansikkamäki sanoo, että asian tutkinta jatkuu seuraavaksi kuulusteluin.

– Selvitämme, mitä on tosiasiallisesti tapahtunut. Seuraavaksi varmasti teemme erinäisiä kuulusteluita, mahdollisesti epäillyn kuulusteluita vielä ja kuulemme mahdollisia todistajia. Pyrimme myös selvittämään, onko vielä sellaisia silminnäkijöitä, joita emme ole vielä kuullet.

Myös koiran terveydentilasta tehdään vielä tutkimuksia.

– Asiantuntijat tarkastavat vielä koiran vointia. Kun eläintä on mahdollisesti pahoinpidelty, on aivan keskeinen seikka selvittää, millaisia vammoja koiralla on ja miten sitä on mahdollisesti pahoinpidelty.

Poliisi kaikaa yhä yleisöltä havaintoja tapahtumista. Havainnot voi ilmoittaa Pohjanmaan poliisin vihjenumeroon 0295440513.

Lue myös:

    Uusimmat