Porin ampumatapauksesta lisätietoa: Isän epäillään ampuneen poikaansa haulikolla kylkeen – tämä kaikki tapauksesta tiedetään

5:47
Päivystäjää tutkinnanjohtajaa Kaarle Lönnrothia haastateltiin MTV Uutiset Liveen.

Isän epäillään ampuneen täysi-ikäistä poikaansa haulikolla kylkeen Porissa Uudenkoiviston kaupunginosassa aamuyöllä. Isää epäillään tapon yrityksestä ja hänet on otettu kiinni.  

Ampumatapauksen esitutkinnassa on ilmennyt, että perheen jäsenten välille oli tullut riitaa, mikä johti ampumiseen.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kaarle Lönnroth ei ota kantaa siihen, oliko alkoholilla osuutta tapahtuneeseen. 

Lönnroth kertoo MTV Uutiset Live -lähetyksessä, että ulkopuolinen henkilö hälytti paikalle apua. Hän ei kuitenkaan kommentoi, kuka tämä ulkopuolinen henkilö on ollut.

Sivullisille ei hänen tietääkseen ollut aiheutunut varaa tapahtumahetkellä.

Paikalla oli kolmaskin henkilö

Päivystävän tutkinnanjohtajan mukaan tapahtumapaikalla oli ollut paikalla myös mieshenkilö, joka ei ole perheenjäsen. Hänet on otettu kiinni tapahtumien selvittämiseksi.

Tässä vaiheessa tutkintaa ei osata kertoa, mikä suhde kolmannella henkilöllä on isään ja poikaan.

– Oletan, että ystävä tai kaveri, Lönnroth toteaa.

Lönnroth ei ole suoraan kommentoinut, epäilläänkö toista kiinniotettua jostakin, mutta varsinaisesta ampumisesta epäillään tällä hetkellä vain isää.

Uhrin tilasta ei tietoa

Lönnroth ei kommentoinut osapuolten ikää tai sitä, tapahtuiko ampuminen jonkun osapuolen kotona. Lönnrothin mukaan tällä tavoin uhrin ja asianomaisten yksityisyyttä pyritään suojelemaan.

Uhri on sairaalassa, mutta poliisi ei ole kertonut tämän vammoista tarkemmin.

– Uhrin tilasta ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa, mutta tämä minun tietoni on se, että ihan akuuttia hengenvaaraa ei olisi, Lönnroth kertoo. 

Isää ei ole vielä kuultu

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua kuulusteluiden avulla, minkä lisäksi myöhemmin puntaroidaan sitä, täytyykö viranomaisten suorittaa teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla.

Poliisi ei ole vielä kuullut haulikolla ampunutta ja tapon yrityksestä epäiltyä isää tai tapahtumapaikalla ollutta mieshenkilöä. Heidän kuuleminen tapahtuu tällä tietoa viimeistään huomenna. 

– Tämän jälkeen tehdään tietysti yhteistyötä syyttäjän kanssa ja valmistellaan asiasta esitutkintapöytäkirja. Asian varsinainen tutkinnanjohtaja pohtii pakkokeinoja tarkemmin, kun hän palaa töihin pyhien jälkeen, Lönnroth avaa asioiden etenemistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja