Microsoftin tarjous ei tyydytä Yahoota

Neuvottelujen ohjelmisto- ja internetjätin välillä uskotaan kuitenkin jatkuvan edelleen.

Internetyhtiö Yahoo on torjunut odotetusti ohjelmistojätti Microsoftin ostotarjouksen. Yahoon hallitus ilmoitti tänään pitävänsä tarjousta liian alhaisena.

Yahoon hallituksen päätös oli yksimielinen. Hallitus korosti myös käyvänsä läpi internetyhtiön kaikki strategiset mahdollisuudet.

Microsoft teki internetyhtiöstä liki 30 miljardin euron käteis- ja osakevaihtotarjouksen kuun alussa. Tarjoushinta on sittemmin tippunut reilulla miljardilla, kun Microsoftin kurssi on pörssissä heikentynyt.

Microsoft piti itse tarjoustaan avokätisenä. Tarjouksessa oli 62 prosenttia preemiota eli ylihintaa verrattuna Yahoon markkina-arvoon ennen tarjouksen julkistamista.

Markkinoilla ohjelmistojätin uskottiin vielä korottavan tarjoustaan, sillä Yahoon vastausta ei tulkittu fuusion täystyrmäykseksi. Joidenkin arvioiden mukaan Microsoft voisi hilata kauppahinnan jopa lähelle 40 miljardia euroa.

Microsoftin ja Yahoon fuusio tietäisi selvää haastetta Googlelle internetin hakukone- ja mainosmarkkinoilla. Tällä haavaa Microsoftilla hakumarkkinoista alle 4,0 prosentin siivu, Yahoolla yli 13 prosentin ja Googlella noin 66 prosentin.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat