Mainos

Microsoftin "massiivinen paikkauspäivä" tiistaina

Ohjelmistojätti Microsoft tekee ensi viikolla ennätyksellisen suuren tietoturvapäivityksen. PCWorld kertoo, että Microsoft julkistaa tiistaina 14 tietoturvapäivitystä, joilla paikataan ennätykselliset 34 haavoittuvuutta Windowsissa, Internet Explorer (IE) -nettiselaimessa, Officessa ja Silverlightissa.

Windows XP Service Pack 2:n (SP2) käyttäjille suunnataan kuitenkin vain muutamia paikkauksia.

- Sitä voidaan kutsua vaikkapa "Massiiviseksi paikkaus-tiistaiksi", luonnehtii Wolfgang Kandek tietoturvayhtiö Qualysista.

- Se on valtava päivitys ja mikä tärkeämpää, siihen kuuluvat kaikki. Olen itse asiassa hieman yllättynyt päivitysten laajuudesta.

Neljästätoista päivityksestä kahdeksan on saanut Microsoftilta kriittisen luokittelun. Loput kuusi on merkitty tärkeiksi päivityksiksi.

Microsoft on julkistanut suurempia päivityksiä tasakuukausin, joten elokuun suuri tietoturvapäivitys ei tässä mielessä tullut täytenä yllätyksenä.

Päivityksistä kymmenen kohdistuu Windowsiin. Niistä viisi on kriittisiksi luokiteltuja. Myös uusimpaan Windows 7 -käyttöjärjestelmään on tulossa korjauksia. Kaksi päivitystä korjaa bugeja Internet Explorerista ja Silverlightista. Toiset kaksi päivitystä korjaavat aukkoja Officen Wordista ja Excelista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.