Mick Schumacherin rajulla ulosajolla kova hintalappu

Saudi-Arabian GP:n tapahtumat kohauttivat – urheilutoimittajat käyvät läpi alkukauden puhutuimmat aiheet 8:19
Video: Saudi-Arabian GP:n tapahtumat kohauttivat – tässä F1-alkukauden puheenaiheet

Haasin Mick Schumacher täräytti vauhdilla seinään Saudi-Arabian GP:n lauantain aika-ajoissa. Vaikka Schumacher itse selvisi rytäkästä lähes vammoitta, hänen Haas-autonsa koki kovia.

Schumacher ajautui seinään, kun hän menetti autonsa hallinnan mutkan kymmenen kohdalla. Kolari tapahtui nopeavauhtisessa paikassa (270 km/h). Törmäyksestä aiheutui noin 33G:n voimat.

Schumacher vietti lauantain ja sunnuntain välisen yön sairaalassa. Hänelle ei tullut isompia vammoja.

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mukaan kolarin hintalappu saattaa nousta jopa miljoonan dollarin eli noin 900 000 euron tuntumaan.

– Auton runko-osa näyttää pysyneen kasassa. Sivuponttoonit ja sivuttaiset törmäyssuojat ovat rikki, mutta ne voi vaihtaa. Toki, meidän täytyy käydä runko tarkasti läpi, mutta se ei näytä niin pahalta, jos rehellisiä ollaan, Steiner totesi, jatkaen:

– Ferrarin mukaan moottori on myös kunnossa – samoin akut. Muu meni sitten rikki.

Isoimmat kulut tulevat hajonneista aerodynaamisista osista, vaihdelaatikosta ja rikki menneestä jousituksesta.

– Näiden autojen kohdalla jos miettii, että vaihdelaatikko pitää vaihtaa, samoin ilmanohjaimet, jäähdyttimet sun muut. Sanoisin, että kulut ovat noin puolen miljoonan ja miljoonan välissä, Steiner arvioi, käyttäen valuuttana dollareita.

F1-tallit saavat laittaa ”jonkin verran” kolarikuluja sivuun kulukaton alta. Steinerin mukaan samanlaisia törmäyksiä ei saa tulla enää montaa lisää ennen kuin kolarikulut alkavat vaikuttaa siihen, miten paljon talli pystyy käyttämään rahaa muun muassa autonsa kehitystyöhön.

F1-kausi jatkuu kahden viikon päästä Australiassa.

Lue myös:

    Uusimmat