Valtteri Bottaksen ele kauhukolarin hetkellä lämmitti F1-mestaria: "Tuollaista urheilun pitäisi olla"

Saudi-Arabian GP:n aika-ajoissa rajusti ulosajaneen Mick Schumacherin vointia tarkastamaan jäänyt Valtteri Bottas saa F1-mestari Jenson Buttonilta kehut ajattelevaisuudestaan.

Bottas oli yksi kuskeista, joka oli kierroksellaan Haas-kuski Schumacherin ajettua rajusti seinään Jeddan huippunopealla katuradalla. Ulosajopaikan ohi ajoi muitakin autoja, mutta Bottas oli ainoa, joka pysähtyi tarkistamaan nuoren kuljettajan vointia.

Alfa Romeolla ajava Bottas pysäytti autonsa Schumacherin auton viereen ja nosti peukalonsa pystyyn kysyäkseen kilpakumppanin vointia. Lopulta Bottas ilmeisesti sai toisesta autosta vastauksen, jonka jälkeen hän jatkoi matkaansa.

F1-mestari Jenson Button arvostaa suuresti Bottaksen elettä. Se oli pieni, mutta jää kuskeilta monesti tekemättä. Tässäkin tapauksessa suomalaiskuski oli vasta neljäs onnettomuuspaikalle saapuneista.

– Tuollaista urheilun pitäisi olla, Button kiitteli Bottasta brittilehti Expressin mukaan.

– Kuskit ovat kisaamassa, mutta turvallisuus on tärkeintä, hän jatkoi.

Bottas kysyi tilanteesta tiimiltään jo ennen paikalle saapumista, kun Alfa Romeo tiedotti kuskilleen punaisista lipuista.

– Missä ulosajo sattui? Bottas kysyi.

– Mutka 12, käsittääkseni. Paljon romua. Se on toinen Haas-autoista, kisainsinööri vastasi.

– Onko kuljettaja kunnossa?

– Emme tiedä vielä. Kerromme, kun saamme tietää, Bottakselle kerrottiin.

Schumacher vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, mutta hän välttyi täysin vammoilta hurjassa ulosajossa. Seuraavan päivän kisaan häntä ei kuitenkaan varotoimena otettu.

Lue myös:

    Uusimmat