Michellen pieni poika on elänyt koronaeristyksessä puolet elämästään: "Hän kävelee ja puhuu, mutta ei ole koskaan leikkinyt toisen vauvan kanssa"

Neuvokas parturi tarjoaa hiustenleikkuita parkkipaikalla koronan suljettua salongit – viranomaisilta odottamaton reaktio touhuun 1:19
Neuvokas parturi päätti tarjota hiustenleikkuita parkkipaikalla koronan suljettua salongit – viranomaisilta odottamaton reaktio touhuun!

Michelle kertoi avoimessa kirjeessä koskettavasti pojastaan, joka on viettänyt suuren osan elämästään koronaeristyksessä. – Nyt hän kävelee ja puhuu, mutta hän ei ole koskaan leikkinyt toisen vauvan kanssa, silittänyt koiraa tai ollut mummolla, Michelle kuvailee.

Michelle Dagalla on vuoden ikäinen poika. Australialaisäiti perheineen elää tarkkojen koronasäännösten keskellä, jotka estävät esimerkiksi vapaan ulkoilun tai vierailut mummolassa. Michelle kirjoittikin sosiaalisen median seuraajilleen haikeasti pienen Jahlee-pojan koronakeväästä. 

"Hän ei ollut edes oppinut ryömimään, kun eristyksemme alkoi"

Michelle kertoo, että ajatus Jahleen viemisestä meren rannalle saa hänet kyyneliin.

– Hän täyttää tässä kuussa vuoden. Ja hän on ollut koronan takia eristyksissä puolet elämästään. Hän ei ollut edes oppinut ryömimään, kun eristyksemme alkoi, Michelle kuvaa elokuun 2020 alussa julkaisemassaan kirjoituksessa.

– Nyt hän kävelee ja puhuu, mutta hän ei ole koskaan leikkinyt toisen vauvan kanssa, silittänyt koiraa tai ollut mummolla. Hän ei edes tiedä, että näiden seinien ulkopuolella on kokonainen maailma.

"Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, että ruoka kasvaa puissa ja maassa"

The Natural Parent Magazine -lehdessä elokuun lopulla julkaistussa tekstissä Michelle kertoo, että Jahlee ei ole koskaan käynyt leikkikentällä tai ostoskeskuksessa. Michellen mukaan lapsi on oppinut koronakevään ja -kesän aikana näkemään vain kasvoja, jotka ovat kasvomaskien takana piilossa. Pojan syntymäpäivääkin juhlittiin videopuhelun välityksellä.

– Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, että ruoka kasvaa puissa ja maassa. Se vain saapuu pusseissa ja laatikoissa, kun maskia käyttävä mies jättää sen ovelle, Michelle kuvaili.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kukaan ei kuvitellut, että maailmamme voisi näyttää tältä"

Michellen mukaan "pandemiavanhemmuus" on vaikein hänen kokemansa haaste. Perhe muutti helmikuussa Cairnsista Melbourneen ollakseen lähellä sukulaisiaan, mutta ei saa nyt tavata heitä. Sen sijaan he viettävät sisällä suurimman osan vuorokaudesta; kotoa saa poistua vain ruokakauppaan tai hetkeksi ulkoilemaan.

– Perhe, jota tulimme lähemmäksi, ei saa nähdä Jahleeta. Itse en saa hetkenkään lepoa. Siitä saakka, kun hän syntyi sademetsän keskellä sijainneessa kodissamme 12 kuukautta sitten, emme koskaan ole olleet erossa. Ja kyllä, olen väsynyt, Michelle sanoo.

Michelle yrittää tehdä töitä kotoa ja auttaa asiakkaitaan samalla, kun kiljuva taapero roikkuu kiinni hänessä.

– Kukaan ei kuvitellut, että maailmamme voisi näyttää tältä. Emmekä halunneet tätä vauvoillemme. Mutta jos olet samassa jamassa, tiedä, ettet ole yksin, hän sanoo.

"Ei siinä, että elää puolet elämästään eristyksessä, ole mitään normaalia"

Eräänä päivänä Michelle seurasi, kun Jahlee konttasi ikkunaan ilosta hihkuen. Hän osoitti nauraen ulkona istuvia puluja.

– Hänen kasvoillaan oli puhdasta iloa kuvastava ilme. Tajusin, että nämä ovat ensimmäiset linnut, jotka yksivuotiaani on nähnyt, Michelle kuvailee.

Kaksikko katseli lintuja, kunnes ne lennähtivät pois.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Ei siinä, että elää puolet elämästään eristyksessä, ole mitään normaalia. Ei pandemiavanhemmuudessa ole mitään normaalia. Ja vaikka ymmärrän hyvin, että asiat voisivat olla huonommin, tämä on kaukana helposta.

Michelle huomauttaa, että miljoonat kokevat saman koronatodellisuuden joka päivä.

– Toivon, että voimme levittää siipemme ja opettaa pikkuisemme lentämään. Hyvin pian.

Lue myös:

    Uusimmat