Michelle Obama puhuu avoimesti 26-vuotisesta avioliitostaan – kertoo hakeutuneensa vaikeina aikoina parisuhdeterapiaan: "Se oli tukipisteeni"

2:42

Michelle Obama puhuu avoimesti avioliitostaan uudessa kirjassaan. 

VIDEO: Michelle Obama kertoo kaiken: "Tuntui, että olin epäonnistunut"

Yhdysvaltojen entisen presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama julkaisee 13. marraskuuta muistelmakirjansa nimeltään Becoming. Teoksessa Obama kertoo avoimesti muun muassa 26 vuotta kestäneestä avioliitostaan puolisonsa kanssa. 

Obama kertoo Robin Robertsille antamassaan haastattelussa toivovansa, että vilpitön ja peittelemätön kuva, jonka hän antaa avioliitostaan näyttää muille, että kaikki parisuhteet vaativat työtä. 

– Tiedän liian monia pariskuntia, jotka kamppailevat ja ajattelevat, että heissä on jotain vikaa. Haluan teidän tietävän, että Michelle ja Barack Obama, joilla on mieletön avioliitto ja jotka rakastavat toisiaan, tekevät työtä avioliittonsa eteen. Ja että haemme apua avioliittoomme kun sitä tarvitsemme. 

Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen paljastaa kirjassa muun muassa hänen ja presidentin hakeneen neuvontaa kun heidän avioliittonsa kohtasi vaikeita aikoja. 

– Avioliittoneuvonta oli meille yksi keino, jolla opimme puhumaan eroavaisuuksistamme. Mitä opin itsestäni oli, että onnellisuuteni on minusta itsestäni kiinni. 

– Se oli tukipisteeni. 

Tajuttuaan tämän asian Obama kertoo alkaneensa työstää asioita enemmän, alkaneensa pyytää apua sekä lopettaneensa itsensä syyllistämisen. 

– On tärkeää, että pidän itse huolen itsestäni. Se ei ole Barackin tehtävä. 

Obama kertoo kirjassaan myös hänen ja miehensä syvästä rakkaudesta. Pariskunta tapasi toisensa aikoinaan heidän työskennellessään samassa lakifirmassa Chicagossa. Michelle Obama toimi tuolloin aluksi Barack Obaman mentorina.

Robertsin haastattelussa Obama kertoo, että oli keskittynyt lakiuraansa eikä ollut kiinnostunut deittailusta ennen kuin tapasi Barack Obaman – häntä kaksi vuotta vanhemman lakiopiskelijan, joka oli myöhässä parin ensimmäisestä tapaamisesta. 

Vaikka parin välillä oli välitöntä kemiaa, Obama kertoo taistelleensa aluksi viehätystä vastaan ja väitti kivenkovaan, että kaksikon tulisi olla ainoastaan ystäviä. 

– Barack ehdotti että tapailisimme, mutta minä vastasin vain, että "Ei, ei, tapaa ystäviäni. Tee noin, tee näin. Se ei olisi oikein, ei. Hän sanoi: Olet hullu. Meidän pitäisi tapailla. Minä pidän sinusta, sinä pidät minusta. 

– Siitä pidin hänessä. Hän oli erittäin suora. Hän ei pelannut pelejä. Kerron sen kaikille teille naisille. Ei pelimies. Erittäin selvä siitä, mitä hän halusi. 

Pariskunnan yhteinen historia sinetöityi hetkessä, jolloin Barack Obama suuteli Michelle Obamaa ensimmäisen kerran heidän pysähdyttyään jäätelölle eräänä kesäiltana. 

– Kun pysähdyimme jäätelölle hän sai käsityksen, että olin avautumassa. Hän toimi erittäin sulavasti. Hän vain nojasi eteenpäin suudelmaa varten. Ja se todella oli siinä. Tiedätkö, siitä suudelmasta lähtien... se oli rakkautta. Ja hän oli mieheni. 

Obaman mukaan tuo sama rakkaus hänen miestään kohtaan on edelleen olemassa erittäin voimakkaana. 

– Rakastan aviomiestäni erittäin paljon. 

Lähde: ABC News

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja