Yhdysvaltain väistyvä ykkösnainen Melania Trump piti jäähyväispuheensa: Puhe oli täynnä kiitosta, mutta seuraajaa ei huomioitu sanallakaan – katso video

6:53
Väistyvä Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump piti jäähyväispuheensa: "Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu" – katso koko puhe!

Yhdysvallat saa pian uuden presidentin, kun Donald Trump väistyy huomenna Joe Bidenin tieltä. Väistyvä valtakunnan ykkösnainen kehottaa jäähyväispuheessaan ihmisiä kiltteyteen.

Väistyvän presidentin Donald Trumpin puoliso Melania Trump julkaisi eilen Twitter-tilillään viimeisen puheen valtakunnan ykkösnaisena. 

Hän aloittaa jäähyväispuheensa kertomalla, miten suurena kunniana hän pitää sitä, että on saanut palvella Yhdysvaltoja maan ensimmäisenä naisena, istuvan presidentin puolisona. 

– Menneet neljä vuotta ovat olleet unohtumattomat, Rouva Trump kuvailee.

Puhe oli täynnä vuolaita kiitoksia

Melania Trump nostaa esiin mieleenpainuvia kohtaamisia ihmisten kanssa. Hänen mukaansa kohtaamiset esimerkiksi sairaiden ja vähäosaisten ihmisten kanssa ovat olleet merkityksellisiä. 

Rouva Trump kiittää puheessaan muun muassa sotilaita, jotka hänen mukaansa palvelevat koko sydämellään Yhdysvaltoja. 

– Olette sankareita. Tulette aina olemaan ajatuksissani ja rukouksissani, Rouva Trump muotoili.

Hän kiittää opettajia, jotka ovat pitäneet lapset ja nuoret opintiellä. 

Puheessa Melania Trump myös kiitti sairaanhoitajia, lääkäreitä ja muita terveyden- ja lääkehuollon ammattilaisia, jotka ovat olleet pelastamassa ihmishenkiä koronapandemian aikana. 

– Suremme niiden perheiden puolesta, jotka ovat menettäneet pandemian vuoksi rakkaitaan.

"Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu"

Melania Trump kehottaa ihmisiä suhtautumaan kaikkeen tekemäänsä intohimolla. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei väkivalta ole koskaan oikea ratkaisu. 

Rouva Trump tuo jäähyväispuheessaan esille myös mainostamansa Be Best (suom. Ole paras) -tiedotuskampanjan, joka keskittyy nuorten hyvinvointiin.

Kampanjalla halutaan suitsia verkossa tapahtuvaa kiusaamista ja hillitä huumeidenkäyttöä. 

Puheessaan Rouva Trump toivookin, että joka ikinen amerikkalainen olisi kampanjassa mukana – olivat olosuhteet sitten millaiset tahansa. 

– Toivon, että jokainen keskittyy siihen, mikä yhdistää meitä ja olemaan sen yläpuolella, mikä erottaa meitä. 

– Toivon, että jokainen valitsee rakkauden vihan sijaan, rauhan väkivallan sijaan ja asettamaan muut itsensä edelle.

0:21
Väistyvä Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump jäähyväispuheessaan: "Toivon, että valitsette rakkauden vihan sijaan"

Tulevaa Yhdysvaltain ensimmäistä naista ei muistettu

Sovittelevasta jäähyväisviestistä huolimatta Trump ei ole perinteiden mukaisesti kutsunut seuraavaa ensimmäistä naista Jill Bidenia vierailulle Valkoiseen taloon tai lähestynyt tätä muutenkaan, CNN ja Washington Post kertovat.

Tänään on presidentti Donald Trumpin viimeinen kokonainen päivä presidentin virassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja