Michelin-kokki hehkuttaa parin euron kebabia – vinkit Berliiniin

25:44

Michelin-kokki ja Suomen Hell's Kitchen-ohjelman keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen on kokannut vuosia Berliinissä. Itse hän tykkää syödä kaupungissa rennosti – suosikkiravintoloihin kuuluu esimerkiksi kebab-kioski. Poimi Kemppaisen Studio55.fi-lähetyksessä antamat ruokavinkit Berliiniin matkustaville.

– Kun tekee kuusi päivää tiukasti töitä ja on yksi vapaapäivä viikossa, niin silloin haluaa rentoa ruokaa ja rentoa olemista ilman jäykkyyttä. Minulla oli muutama vakiopaikka, joissa kävin suurin piirtein vuorotellen, Sauli Kemppainen kertoi Berliinin-vuosistaan lähetyksessä.

Ensimmäiseksi Kemppainen nosti esille katuruoan.

– Berliinissä on kebab-paikka, joka tekee kebabeja periaatteessa vain kasviksista – se on erittäin tunnettu siitä. Paikan nimi on Mustafa's Kebab. Se on periaatteessa nakkikioski, johon on aina jonot.

Kemppainen kehuu paikan hintatasoa.

– Siellä on ihan järkyttävän halpaa: kebab maksaa 2,5–3 euroa. On älyttömän hyvän makuisia tuoreita juureksia paahdettuna, mieletön leipä, hyvät kastikkeet… Hinta-laatusuhde on älyttömän hyvä.

Juontaja Markku Veijalaista Die Quadrigan huippukokin vierailut nakkikioskille huvittivat.

– Juuri sitä vastapainoa sitä kaipaa. Ja se on ihan oikeasti ihan järkyttävän hyvää! Sehän siinä on naurettavinta, että kolmella eurolla saa ihan oikeasti sydämellä tehtyä safkaa, Kemppainen vakuutti.

Saksalaista rieslingiä kiinalaisessa ravintolassa

Berliiniläiseksi suosikikseen Kemppainen nosti myös Hotspot-nimisen kiinalaisen ravintolan.

– Heillä on sellaiset 350–400 viiniä koko ajan listalla. Omistaja teki aika tulista szhehuanilaista ruokaa. Kun siihen laittoi saksalaista rieslingiä, niin riesling vei poltteen välittömästi pois: ensin tuntuu, että suu palaa, mutta kymmenen sekunnin päästä voi jatkaa syömistä. Ihan mahtava paikka!

Kemppaisen kolmas vakipaikka oli 24 tuntia vuorokaudessa auki oleva Schwartzes Cafe.

– Myös heidän aamiaislistansa on voimassa 24 tuntia vuorokaudessa. Schnietzel oli ykkönen siellä, monta kertaa töiden jälkeen yöllä menin syömään oikeasta kunnollisesta vasikasta tehtyä Wiener Schnitzeliä ja paistinperunat.

Michelin-tähtiä

Berliiniläisinä huippuravintoloina Kemppainen suosittelee Reinstoffia ja Fischers Fritziä.

– Reinstoffissa herra Achilles keittää omassa tällä hetkellä kahden tähden Michelin-ravintolassaan nuorta, erilaista ruokaa. Hän rikkoo rajoja ja ottaa riskejä ruoanlaitossa.

Hotelli Regentissä sijaitsevalla kalaravintola Fischer Fritzillä on silläkin kaksi Michelin-tähteä.

– Siellä Christian Lohse on nyt keittänyt kymmenen vuotta. Häneltä haluaisin nostaa ylös erityisesti lounaat. Ne ovat järkyttävän halpoja: 14 euroa ruokalaji. Jos menet syömään kolme ruokalajia, se ei maksa "yhtään mitään", Kemppainen neuvoi.

Täältä löydät Kemppaisen suosikit

Mustafa's Gemüsekebab

Mehringdamm 32
10961 Berliini

Hotspot

Eisenzahnstraße 66
10709 Berliini

Schwartzes Cafe

Kantstrasse 148

10623 Berliini

Reinstoff

Edison Höfe Berlin Mitte
Schlegelstrasse 26c
10115 Berliini

Fischers Fritz

Regent Berlin
Charlottenstrasse 49
10117 Berlin-Mitte

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja