Miami Beach vain yhden lenkkeilijän käytössä – ikoniseksi hahmoksi noussut Robert Kraft saa nyt jättää yksinoikeudella jälkensä kuumalle hiekkarannalle

Jo 45 vuotta Miamin kuuluisan South Beachin hiekkaa lenkeillään tallannut 69-vuotias Robert Kraft on saanut yksinoikeuden jatkaa juoksemista suositulla rannalla myös koronaviruksen aiheuttaman sulkutoimen aikana.

Uutistoimisto AFP kertoo Kraftin palanneen vanhempiensa kotiin Floridaan tammikuussa 1975 hylättyään unelmansa tavoittelun laulaja-lauluntekijän urasta Las Vegasin ja Nashvillen areenoilla. Aikansa kuluksi Kraft alkoi lenkkeillä rantaa pitkin.

Kraftin rutiini toistui aina samanlaisena. 13 kilometrin lenkki lähti joka ilta liikkeelle Fifth Streetin kohdalta kello 17.30. Tämän piti toistua vuoden vuoden ajan, mutta hän päätti sen täytyttyä jatkaa pidemmälle. Nyt mies on tallannut rantaa jo 45 vuotta.

Kraftista on tullut vuosikymmenten saatossa paikallinen legenda. 1980-luvulla monet alkoivat seurata häntä lenkeille. Raven-lempinimen saaneelle juoksijalle syntyi oma fanikerhonsa, ”Raven Run”.

Ennen koronaviruspandemiaa mikään ei ollut rajoittanut Kraftin lenkkeilyä. Nyt sille oli kuitenkin tulla äkkipysähdys, sillä myös South Beach suljettiin auringonpalvojilta osana laajoja eristäytymistoimia taudin leviämisen hillitsemiseksi.

Kraftin merkitys kaupungille nähtiin kuitenkin niin tärkeäksi, että hänelle annettiin erityislupa jatkaa lenkkeilyään. Siis yksinoikeus South Beachin käyttöön.

– Se antaa ihmisille rohkaisua näyttämällä, että kaikki ei ole muuttunut siitä huolimatta, että maailma on ylösalaisin, Kraft kertoo AFP:lle.

– Ainoat jalanjäljet, jotka näen, ovat lintujen ja minun. Jatkan tätä joka päivä, jos Jumala haluaa, jos meri ei nouse, eikä koronavirus nappaa minua, hän julistaa.


Lue myös:

    Uusimmat