Metsäyhtiö Stora Enson tulos painui yli neljänneksen viime vuodesta – syynä paperibisneksen alamäki

3:28
MTV Uutiset Live: Koronakriisi on jakanut pörssiyhtiöitä – osa voittaa ja osa häviää.

Metsäyhtiö Stora Enson operatiivinen liiketulos pieneni heinä–syyskuussa 175 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin tulos oli 245 miljoonaa.

Liikevaihto laski 13,5 prosentilla vajaaseen 2,1 miljardiin euroon.

Yhtiö toimitusjohtaja Annica Bresky sanoo tiedotteessa, että koronapandemian vaikutus näkyi vahvimmin paperiliiketoiminnassa. Ilman sitä yhtiön operatiivinen liiketulos oli Breskyn mukaan viime vuoden tasolla muiden liiketoimintojen vahvan tuloksen ansiosta.

– Kolmannen neljänneksen tuloksemme oli vakaa, ja olen siihen tyytyväinen huomioiden markkinoiden ennennäkemättömän epävarmuuden ja epävakauden kaikkialla maailmassa, Bresky toteaa.

Yhtiö on vähentänyt paperintuotantoaan. Se on muuttanut tehdastaan Oulussa paperintuotannosta pintapakkauskartongin valmistukseen. Paperintuotanto loppui Oulussa päättyneellä vuosineljänneksellä. Tehtaan muuntaminen on yhtiön mukaan tarkoitus saada päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Lisäksi yhtiö kertoi aiemmin lokakuussa sulkevansa sanomalehtipaperikoneen ja siistaamon Hylten tehtaalla Ruotsin lounaisosassa. Yhtiö kertoo kuitenkin aloittaneensa tehtaalla ruokapakkausten tuotannon.

Breskyn mukaan yhtiö on nostanut entisestään säästötavoitettaan. Uusi säästötavoite on 400 miljoonaa euroa. Alun perin helmikuussa 2019 ilmoitetun kuurin suuruus oli 120 miljoonan vuosittaiset säästöt. Tavoitetta on nostettu ja sen takarajaa siirretty lukuisia kertoja. Edellinen tavoite oli 350 miljoonaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja