Metsästä löytyi vain auto ja puhelin: Suomi on satojen kadonneiden maa – näitä mystisesti kadonneita miehiä etsitään edelleen aktiivisesti

Kaikkiaan kateissa on tälläkin hetkellä nelisensataa ihmistä, kertoo Keskusrikospoliisi. 

Tässä esimerkkejä tänä syksynä kadonneista – ja edelleen kateissa olevista – miehistä.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja kadonneesta Oliver Vainiosta. Poliisin mukaan Vainio, 16, on liikkunut Tuusulan, Vantaan, Keravan ja Lahden alueilla. Poliisi kertoi Vainion katoamisesta 12. marraskuuta.

Oululainen Pekka Isto on ollut kateissa noin kuukauden. Isto, 54, lähti yksin vaeltamaan Pyhä-Luoston kansallispuistoon lauantai-iltana 17. lokakuuta. Tämän päivän jälkeen hänestä ei ole tehty havaintoja. Lähtöaikaan alueella on ollut parikymmentä senttiä lunta. Lunta satoi lisää lähipäivinä.

Missä on Henri Riimala? Riimala, 29, katosi syyskuun lopussa Satakunnan Kankaanpäässä. Viimeisin havainto hänestä on syyskuun lopulta.

Sisä-Suomen poliisi pyytää havaintoja Tampereella kadonneesta Juho-Pekka Salmesta. Salmi, 31, ei poliisin mukaan saapunut työpaikalleen maanantaina 9. marraskuuta.

Janne Huttusen, 45, katoaminen on varsinainen mysteeri. Työmatkalle lähtenyt Janne Huttunen katosi jäljettömiin, metsästä löytyivät vain auto ja puhelin. Keiteleläinen Huttunen ilmoitti 8. lokakuuta lähtevänsä kotoaan töihin Pyhäjärvelle. 

Paikkakuntien välinen matka on reilut 60 kilometriä, mutta mies ei koskaan saapunut perille. Virkavalta alkoi tutkia tapausta, kun paikallinen metsämies ilmoitti hylätystä autosta Rillankiven läheisyydessä syrjäisen metsäautotien varrella.

Päivitys: Janne Huttunen löytyi kuolleena 26. elokuuta 2021. Tapauksessa ei epäillä rikosta, asian selvittäminen jatkuu kuolemansyyntutkintana.

Poliisi tutkii nyt jo löytyneen naisen tapausta Turussa

Lisäksi Turussa katosi päiviksi 18-vuotias nainen, mutta kaikeksi onneksi hän löytyi.

Nainen katosi marraskuun 8. päivänä Ylioppilaskylän läheltä. Hänet löydettiin kolmen päivän kuluttua. Poliisi kertoo saaneensa asiaan liittyviä vihjeitä, mutta pysyy vaitonaisena asiaan liittyvästä poliisioperaatiosta, joka tehtiin Yläneellä.

Suurin osa kadonneista löydetään Suomessa.

– Valtaosa löydetään onneksi elossa. Vain muutama ihminen jää vuodessa lopullisesti kadoksiin, kertoo rikostarkastaja Mika Ihaksinen Keskusrikospoliisista. 

Katoamisia tapahtuu erityisesti kesällä. Jos alaikäinen katoaa, tavallisesti syynä on huoltajuuskiistaan liittyvä lapsen sieppaus ulkomaille.

Tänään maanantaina 16. marraskuuta poliisi kertoi myös etsivänsä 14-vuotiasta Miroa, joka on ollut jo kuukauden kateissa.

Lue myös:

    Uusimmat