Mainos

Metsä-Serlan tulos putosi

Heikko alkuvuosi painoi Metsä-Serlan tammi-syyskuun tuloksen edelleen melkein neljänneksen vuoden takaista pienemmäksi. Tulos rahoituserien jälkeen oli nyt 198,8 miljoonaa euroa, kun sitä vuotta aiemmin kertyi 260,2 miljoonaa euroa.

Vuoden kolmas neljännes sujui kuitenkin jo selvästi alkuvuotta paremmin. Heinä-syyskuun tulos yli kaksinkertaistui edellisestä neljänneksestä ja nousi 95 miljoonaan euroon. Yhtiön mukaan parannus johtui lähes kaikkien päätuotteiden toimitusmäärien kasvusta sekä siitä, että sellun ja hienopaperin myyntihinnat viimein lähtivät kasvuun.

Metsä-Serlan liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 15 prosenttia vajaaseen 3,1 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 2,7 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla. Vaikka markkinat ovat alkusyksyn aikana piristyneet odotettua nopeammin ja hyvän tilanteen odotetaan jatkuvan, Metsä-Serla arvioi myös yhtiön koko vuoden tuloksen jäävän edellisvuotta pienemmäksi. Selluryhmän liikevoiton odotetaan kuitenkin kasvavan viime vuodesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.