Metsä Group käynnisti oman selvityksen kartelliepäilyistä: "Emme ole löytäneet mitään tekijöitä"

Metsä Group teki ennätystuloksensa heinä-syyskuun vuosineljänneksellä, kun yhtiön vertailukelpoinen liiketulos oli 278 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan tulos oli 115 miljoonaa euroa. Tulos näin yli kaksinkertaistui.

Ennätystuloksen taustalla ovat muun muassa sellun ja sahatavaran kohonneet hinnat sekä pakkauskartongin kova kysyntä. Eilen toinen metsäyhtiö UPM Kymmene Oy kertoi niin ikään ennätystuloksesta. Aiemmin myös Stora Enso teki ennätystuloksen kolmannella neljänneksellä.

Metsä Group ennustaa, että tämän vuoden viimeinen neljännes ei enää suju ennätystahdissa.

– Ohjeistimme alenevaa tulostasoa, koska sellumarkkinoilla hinnat ovat laskeneet Kiinan suunnalla ja on energiapuolellakin on siellä ongelmia. Kartonkipuolella kysyntä ja hinnat jatkavat hyvää menoa, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä kertoo.

EU:n komission sellukartellitutkintaa Metsä Group sanoo avustavansa omalla selvityksellään.

– Olemme käynnistäneet oman tutkimuksen, jotta voimme tehdä mahdollisimman hyvää yhteistyötä komission kanssa. Komission tutkintaa emme voi kommentoida. Omassa tutkinnassamme emme ole löytäneet mitään tekijöitä, jotka viittaisivat tutkintapäätöksessä oleviin epäilyihin kartellitoiminnasta, Hämälä selvittää.

Metsä Groupin liikevaihto oli heinä-syyskuussa 1 515 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavana aikana liikevaihtoi oli 1 245 miljoonaa euroa.

Metsä Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 5,5 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 9 200 henkilöä kaikkiaan 30 maassa.

Energia- ja tes-huolet pieniä

Nousevat energian hinnat eivät ole Suomessa suuri harmi Metsä Groupille, koska yhtiö on sähkön suhteen lähes omavarainen.

– Olkiluoto kolmosen käynnistymisen jälkeen meistä tulee jo sähkön myyjiä, Hämälä sanoo.

Tilanne vaikuttaa tässä vaiheessa hyvältä myös neuvottelupöydissä, joissa väännetään seuraavia työehtosopimuksia.

– Olemme päässeet hyvin eteenpäin tekstikysymyksissä. Kumppanien kanssa olemme jo keväällä aloittaneet keskusteluja. Ja neuvotteluissa on nyt saatu rakenteita vietyä eteenpäin. Kun sopimuskaudet päättyvät, meillä on hyvä valmius yrityskohtaisten sopimusten tekemiseen, Hämälä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja