Metrossakin tulvii: Vettä metrin verran Helsingin päärautatieasemalla sijaitsevassa parkkihallissa – pysäytti aseman liikenteen

4:15

Pelastuslaitos on erittäin työllistetty Helsingissä tämän päivän rankkasateiden vuoksi. Nyt myös Helsingin päärautatieaseman edustalla sijaitsevaan parkkihalliin on tulvinut jopa metrin verran vettä, jota pumpataan parhaillaan suurin yksiköin pois.

Päivystävä palomestari Petri Strandberg kertoi MTV Uutisille aiemmin, että vesi saattaisi valua Elielinaukion parkkihallista myös rautatientorille.

STT:n mukaan tulva on nyt pysäyttänyt metroliikenteen Helsingin rautatieasemalla. Metrot eivät pysähdy laiturilla ja toistaiseksi ei osata arvioida sulun kestoa. Myös laiturille vievät liukuportaat on suljettu.

Veden pumppaaminen vie tunteja

Palomestarit epäilevät, että parkkihalliin tulvivan veden syy on kaupungin viemäriverkoston katkennut runkoputki. Syynä voi myös olla se, että rankkasateet ovat voineet täyttää hulevesiviemäristön, joka on sen jälkeen valunut yli äyräidensä.

Strandbergin mukaan metroa pyrittiin pitämään auki lähettämällä paikan päälle useita pelastusyksiköitä. STT kertoo, että veden pumppaaminen voi jatkua 4–6 tunnin ajan.

​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja