Met Gala 2013: Onnistuneimmat punkkariprinsessat eivät pelänneet niittejä tai nahkaa

PUNK: Chaos to Couture -muotinäyttelyn teemana on nimensä mukaisesti punk yhdistettynä huippumuotiin. AVA kokosi yhteen Met Gala 2013 -tapahtumaan osallistuneiden parhaiten onnistuneet asukokonaisuudet, joissa ei nahkaa, niittejä, värejä tai skottiruutuja säästelty.

Met Gala 2013 haastoi punaisten mattojen konkarit ja muotiprinsessat, kun Costume Instituten järjestämän PUNK: Chaos to Couture -muotinäyttelyn avajaisiin osallistuneita tähtikaartilaisia kehotettiin pukeutumaan teeman mukaisesti yhdistämällä huippumuodin ja punk-alakulttuurin.

Punk ei sinänsä ole vieras käsite muotimaailmassa, vaan se on seikkaillut huippumuodin parissa aina 1970-luvulta lähtien. Punk-vaikutteita – kuten nahkaa ja niittejä – tullaan näkemään myös tulevan syksyn muotimallistoissa, kuten esimerkiksi Versacen Vunk-mallistossa.

Teema toi kuitenkin varmasti jännitystä osakseen: kuka tähdistä uskaltaisi repäistä ja pukeutua näinkin ylelliseen pukugaalaan punkin, anarkian ja alternative rockin maailmaa mukailevasti – mutta siltikin muodikkaasti? Monet tähdistä kääntyivätkin tuttujen ja turvallisten iltapukujen puoleen, mutta esimerkiksi Madonna, Anne Hathaway, Sienna Miller ja herttainen Ginnifer Goodwin panostivat onnistuneesti punkahtavampaan kokonaisuuteen.

Räväkät väripilkut

Mustanpuhuvat punk-lookit

Nudea punkia ja rohkeita diivoja

Mustaa ja pelkistettyä

Pintaa (syvemmälle?)

Punk: Chaos to Couture -muotinäyttely on yleisölle avoin 9.5.–14.8.2013 New Yorkissa (The Costume Institute of The Metropolitan Museum of Art).


Lue myös:

Katso myös: Punk-yhtye Klamydia loputtomalla luokkaretkellä


AVA / Katri Koskinen

Lähde: Metmuseum.org, Refinery29.com, GettyImages, Just Jared

Kuvat: GettyImages, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja