Mestiksessä on varauduttu koronaviruksen toiseen aaltoon keväästä lähtien – operatiivinen johtaja nostaa esiin yhden luvun, joka voisi mahdollistaa kauden aloittamisen

Jääkiekon Mestiksen kauden on määrä alkaa 24. syyskuuta. Muiden urheilusarjojen tapaan Mestiksessäkin jännitetään, miten koronaviruksen mahdollinen toinen aalto vaikuttaa yleisötapahtumien katsojarajoituksiin.

Mestiksen operatiivisen johtaja Olli Aron mukaan toteutuessaan katsojarajoituksien vaikutukset olisivat sarjalle ja seuroille tyrmäävät.

– Kyllä ne ovat rajut. Ei sitä käy kieltäminen. Olemme tehneet kesän aikana erilaisia skenaarioita, millä rajoituksilla pystyttäisiin ehkä aloittamaan kautta. Sitten pitäsi myös olla näköpiirissä se, mitä kukaan ei pysty kristallipallosta katsomaan, että milloin pystytään höllentämään. Kassassa ei ole sellaista rahaa, että olisi taloudellisesti kannattavaa tai mahdollista aloittaa kautta suljetuilla ottelutapahtumilla.

Aro ei halua mainita tarkkaa yleisömäärää, millä Mestiksen aloittaminen olisi taloudellisesti mahdollista.

Luku 1000 kuitenkin vilahtaa Aron puheessa. Tuolla yleisömäärällä kausi voisi olla mahdollista aloittaa. 

– On selvää, että SM-liigaan verrattuna meillä on mahdollisuus jonkin tyyppisillä rajoituksilla aloittaa kausi. 

Yleisömäärä ei ole kuitenkaan ainoa määrittävä tekijä.

– En haluaisi puhua 1000:sta tai 1500:sta tai 500:sta, kun se ei ole niin yksioikoinen maailma, Aro sanoo ja jatkaa.

– Mitä muita mahdollisia rajoituksia tulee, kuinka kalliiksi ottelutapahtuman järjestäminen tulee, mitä erityisasioita tulee huomioida, josta tulee kustannuksia?

Mestiksessä on oltu kaukaa viisaita. Keväällä tehdyssä sarjan otteluohjelmassa on valmistauduttu syksyllä iskevään mahdolliseen koronaviruksen toiseen aaltoon.

– Pelataan alkava kausi ihan poikkeuksellisella otteluohjelmalla. Sarja alkaa välisarjalohkoilla. Se mahdollistaa sen,  että pystymme ottamaan kierroksia pois ilman, että täytyy koko otteluohjelmaa tehdä uusiksi.

Sarjan aloittamisen venyttäminen on yksi mahdollisuus, mutta tilanne elää vallitsevan koronatilanteen mukana.

– Arviota taloudellisten mahdollisuuksien ja vallitsevan tilanteen kanssa pitää koko ajan punnita. Emme ole lyöneet päivämäärää lukkoon, mihin asti voidaan venyttää. Kun pelit alkavat, alkavat myös kulut juosta eri tavalla. Se vaikuttaa tähän.

Mestiksen runkosarjassa on tarkoitus pelata 14 joukkueen kaksinkertainen sarja. Lisäksi kahdessa viiden joukkueen lohkossa pelataan kuusinkertainen välisarja ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja.

Runkosarjan kokonaisottelumääräksi tulee 50 ottelua.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja