Vuosikymmenien odotus on ohi: Lukko jylläsi Suomen mestariksi – pelaajistosta hämmästyttävä fakta

Lukko tekee 2-3 maalin 1:18
Katso tästä läpiajoon puikahtaneen Pavol Skalickyn viimeistelemä Lukon voittomaali.

Lukon 58 vuoden odotus sai päätöksensä, kun raumalaisseura voitti historiansa toisen jääkiekon Suomen mestaruuden. Lukko päihitti TPS:n tiistaina neljännessä SM-liigafinaalissa vieraissa maalein 6–2 ja juhlii mestaruutta otteluvoitoin 3–1.

Lukko löi tiistain finaaliin vahvat alkutahdit avauserässä Toni Koiviston ja Julius Mattilan osumilla.

TPS kampesi toisessa erässä jo 2–2-tasalukemiin Josh Kestnerin ja Aleksi Anttalaisen osuttua, mutta turkulaistahtien jälkeen Lukko otti tahtikapulan takaisin rukkasiinsa. Pavol Skalicky ja Eetu Koivistoinen palauttivat raumalaiset kahden maalin karkumatkalle toisen erän loppupuolella.

Lukko tekee 2-4 maalin 1:06
Eetu Koivistoinen kasvatti Lukon vierasjohdon 4–2:een.

TPS ei tästä enää noussut. Lukko sen sijaan iski vielä kahdesti, kummatkin osumat tyhjään maaliin. Ensin tyhjiin tälläsi kapteeni Heikki Liedes, ja Eetu Koivistoinen kasvatti illan tehosaldonsa 2+1:een iskemällä pelin päätöslukemat.

Lukon mestaruusjuhlat heti loppusummerin jälkeen 2:04
Näin Lukko juhli mestaruutta heti loppusummerin jälkeen.

Runkosarjan voittajana mestariksi

Lukko voitti tällä kaudella runkosarjan ylivoimaisesti. Se selvitti puolivälierissä Ilveksen suoraan kolmessa ottelussa ja löi välierissä Tapparan voitoin 3–1 samoin kuin sittemmin TPS:n finaaleissa.

Lukolla oli aiemmin yksi Suomen mestaruus, jonka se oli voittanut 58 vuotta sitten, 1963. SM-hopeita Lukolla on kolme ja -pronsseja kuusi.

11 kertaa Suomen mestaruuden voittaneella TPS:llä on nyt 12 SM-hopeaa. SM-pronsseja sillä on neljä.

Lukon pelaajista vain Sebastian Repo oli aiemmin voittanut jääkiekon Suomen mestaruuden, hän Tapparassa keväällä 2017.