Mestari vaihtuu! SM-liigan ensimmäinen välieräjoukkue selvillä – Lukon kausi paketissa

Tappara tekee 3-0 maalin 1:12

Jääkiekon SM-liigassa mestarin nimi vaihtuu. Asia varmistui, kun Tappara otti neljännen puolivälierävoiton viime kevään ykkösestä Lukosta.

Sarjan viides kohtaaminen pelattiin sunnuntaina Tampereella. Lukko oli pakkovoiton partaalla, kun Tappara johti sarjaa voitoin 3–1.

Kotijoukkue Tappara siirtyi avauserässä johtoon, kun Veli-Matti Savinainen oli valppaana ylivoimalla. Toisessa erässä Petteri Puhakka kasvatti isäntien etumatkaa.

Kolmannen erän alkuhetkillä Joni Tuulola sivalsi kirvesrintojen illan kolmannen osuman.

Lukon kapteeni Anrei Hakulinen kavensi, mutta se ei riittänyt.

Tappara-kapteeni Otto Rauhala iski vielä loppuhetkillä kiekon tyhjiin. Näin Tapparalle 4–1-voitto.

Tappara marssii nyt yhdeksännen kerran peräkkäin SM-liigan mitalipeleihin.

Tappara voitti runkosarjan, mikä tietää sitä, että se kohtaa välierissä heikommin sijoittuneen joukkueen.