Merja Kyllönen ei ole ainoa – HS: Myös perussuomalaisten Vallin ja vihreiden Soinikoski jäisivät varmasti eduskuntaan, vaikka tulisivat valituksi europarlamentissa

14:44
Merja Kyllönen on ehdolla eurovaaleissa, muttei ottaisi paikkaa vastaan – selittää ratkaisuaan Huomenta Suomen keskustelussa

Eurovaalit lähestyvät ja Suomi valitsee uudet edustajansa europarlamenttiin 26. toukokuuta. Puolueiden listoilla on kuitenkin myös ehdokkaita, jotka eivät ottaisi paikkaa vastaan.

Helsingin Sanomat käy läpi jutussaan kaikki 14 kansanedustajaa, jotka ovat ehdolla europarlamenttiin.

Ehdokkaista perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Sebastian Tynkkynen sekä RKP:n Peter Östman aikovat lähteä eduskunnasta Brysseliin, mikäli tulevat valituksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on valituksi tullessaan valmis europarlamenttiin Suomen puheenjohtajuuden ajaksi eli tämän vuoden loppuun saakka, mikäli puolue ei ole mukana seuraavassa hallituksessa.

Ehdokkaista kolme puolestaan sanoo suoraan, ettei ottaisi paikkaa europarlamentissa vastaan. He ovat vasemmistoliiton Merja Kyllönen, vihreiden Mirka Soinikoski ja perussuomalaisten Veikko Vallin.

HS:n eri medioista koostamien tietojen mukaan loput seitsemän eduskuntaan valittua ehdokasta ovat antaneet jonkinlaisia ehdollisuuksia, varauksia tai epäröintejä sille, mitä tekisivät, jos tulisivat valituksi myös europarlamenttiin.

He ovat vihreiden Bella Forsgrén, Saara Hyrkkö ja Iiris Suomela, vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen sekä perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen, Mauri Peltokangas ja Minna Reijonen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja