Mainos

Merivoimat vahvistaa: B-52-pommikoneet eivät tule Suomeen

Merivoimien tiedotuspäällikkö vahvistaa MTV Uutisille, että Yhdysvaltojen B-52-pommikoneet eivät osallistu Baltops-kriisinhallintaharjoituksen Suomen osaharjoitusvaiheeseen.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Yhdysvaltojen kolme strategista pommikonetta osallistuu Itämeren ympäristössä järjestettävään Baltops-harjoitukseen, mutta että niiden tulo Suomeen on epävarmaa.

Merivoimien tiedotuspäällikkö Annele Apajakari kertoo MTV:lle, että B-52-pommikoneita osallistuu harjoitukseen, mutta ne eivät lennä Suomen ilmatilassa, laskeudu Suomeen tai osallistu Hangon Syndalenissa maanantaina alkavaan osaharjoitusvaiheeseen.

– Todennäköisesti ne ovat mukana harjoituksen loppuvaiheessa eteläisellä Itämerellä. Sen tarkemmin en osaa sanoa, koska ne eivät tänne Suomeen tule, Apajakari kertoo.

Suomi isännöi kolme päivää kestävän amfibio-osaston osaharjoitusvaiheen, johon osallistuu 600 sotilasta Suomesta, Ruotsista, Yhdysvalloista, Hollannista, Italiasta, Isosta-Britanniasta ja Saksasta.

Apajakarin mukaan Suomesta osaharjoitukseen osallistuu Uudenmaan prikaatin kouluttama, pääosin varusmiehistä koostuva 160-henkinen rannikkojääkärikomppania.

– Se on tämä meidän erikoiskoulutuksen saanut joukko. He ovat käyneet Amfibious Task Unit (ATU) -kriisinhallintakurssin. Harjoitus tukee erityisesti heidän osaamisen kehittämistä. Lisäksi Suomella on mukana yksi alus. Miinalaiva Uusimaa liittyy harjoitukseen palattuaan koulutuspurjehdukselta Portugalista, Apajakari kuvailee.

Osaarjoitus kestää maanantaista keskiviikkoon. Syndalenin harjoitus on osa vuotuista Itämeren alueella järjestettävää Baltops-kriisinhallintaharjoitusta, johon odotetaan osallistuvan tänä vuonna noin 4500 sotilasta noin kahdestakymmenestä maasta. Sitä johtaa Naton merellinen osasto Naval Striking and Support Force Nato.

Suomi on osallistunut harjoitukseen vuodesta 1993. Suomi ei ole aiemmin isännöinyt Baltops-osaharjoitusvaihetta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.