Katso kuvat ja video: Tältä näyttää merivoimien johtama Naton pääsotaharjoitus Suomen aluevesillä

Tältä Merivoimien johtama Freezing Winds 23 -pääsotaharjoitus näytti Hangon edustalla 0:31
Katso videolta, miltä Merivoimien harjoitus näytti Hangon edustalla

Suomen aluevesillä on tällä viikolla nähty Nato-maiden ja liittolaisten aluksia osana suurta Naton pääsotaharjoitusta. Katso kooste kuvista ja videoista.

Suomen merivoimat johtaa Naton syksyn Freezing Winds 23 -pääsotaharjoitusta. Harjoitus on ensimmäinen Suomen johtama suuri merisotaharjoitus Naton jäsenenä.

Harjoituksessa on mukana noin 30 taistelualusta, huolto- ja tukialuksia sekä kuljetusveneitä sekä rannikko- ja maajoukkoja. 

Harjoituksen kokonaisvahvuus on yli 4 000 henkilöä. 

Harjoituksessa on suomalaisten alusten ja joukkojen lisäksi mukana Naton pysyvä alusosasto SNMG1, jossa on yhteensä kolme alusta Saksasta ja Alankomaista, sekä Naton pysyvä miinantorjuntaosasto SNMCMG1, jossa on yhteensä kuusi alusta Puolasta, Saksasta, Alankomaista ja Ranskasta, Merivoimat kertoo.

Lisäksi Iso-Britannian laivaston maihinnousutukialus RFA Mounts Bay sekä Iso-Britannian merijalkaväen osasto osallistuvat harjoitukseen ja toteuttavat maihinnousutehtäviä Uudenmaan prikaatin joukkojen kanssa.

Merisotaharjoitukseen osallistuu joukkoja Merivoimien lisäksi Maavoimista ja Ilmavoimista, Ruotsin merivoimista sekä runsaasti liittolaisia. 

Ruotsista mukana Göteborg-luokan korvetit Sundsvall ja Gävle sekä huoltoalukset Trossö ja Ulvön. Viroa edustaa miinantorjunta-alus Wambola.

Harjoituksen aikana Suomen etelärannikolla voi näkyä sotilaskalustoa ja välähdyksiä taivaalla. Harjoitus päättyy ensimmäinen joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat