Merivoimat sukellusvenehavainnoista: Huoli pois, kaikki on kunnossa

Merivoimat rauhoittelee tuoreesta sukellusvenehavainnosta syntynyttä keskustelua. Sen mukaan sukellusveneitä kulkee kansainvälisellä merialueella aina, ja niillä on oikeus niin tehdä.

MTV Uutiset julkaisi aamulla verkkosivuillaan kuvan sukellusveneestä kansainvälisellä merialueella Suomenlahdella. Kuva on otettu rahtilaivalta viime yönä.

Merivoimien operaatiopäällikkö, kommodori Olavi Jantunen, sanoo, ettei sukelluveneliikenne ole tavallista aktiisempaa. Hänen mukaansa Suomenlahden havainnossa voi olla kyse esimerkiksi venäläisten sukellusveneiden testauksesta.

– Venäjä myy sukellusveneitä ja testaa niitä ja se on ihan normaalia toimintaa. Ja sitten on tietysti ihan normaalia meriliikennettä. Ei siinä sen kummempaa. 

Jantunen tyynnyttelee sukellusveneiden ympärillä vellovaa keskustelua.

– Huoli pois, ei tässä nyt ole mitään sen kummallisempaa tai ihmeellisempää. Havaintoja tehdään ja sitten toimitaan niiden mukaan. Minä sanoisin, että kaikki on kunnossa. 

Jantusen mukaan myöskään merivoimat ei ole tuoreista havainnoista huolestunut.

– Ei tähän asiaan tarvitse sen kummemmin suhtautua. Seuraamme tilannetta normaalilla merivalvonnalla. Kansainvälisellä merialueella kulkee aluksia, sekä pinta-aluksia että sukellusveneitä. Niillä on oikeus kulkea, ei siinä ole mitään erikoista.



 

Lue myös:

    Uusimmat