Mainos

Merita pidentää Christiania-tarjoustaan

Merita-Nordbanken päätti tänään jatkaa ostotarjoustaan norjalaisesta Christiania-pankista maaliskuun kolmanteen päivään saakka. Merita-Nordbanken on joutunut pidentämään tarjoustaan jo useamman kerran. Alunperin tarjous oli voimassa viime lokakuun 29. päivään. Merita-Nordbanken on tarjoutunut maksamaan Christiania-pankin osakkeista 44 kruunua kappaleelta.

Merita-Nordbank

Tarjouksen kokonaisarvo on noin 18 miljardia markkaa. Norjan pankkisijoitusrahasto kertoi runsas viikko sitten, että se on hylännyt Merita-Nordbankenin ostotarjouksen. Rahasto hallinnoi Norjan valtion omistusta Christiania-pankista, mutta sillä ei kuitenkaan ole oikeutta päättää ostotarjouksen hylkäämisestä tai hyväksymisestä. Lopullisen ratkaisun asiassa tekee Norja suurkäräjät. Asian käsittely suurkäräjillä on kuitenkin edelleen avoinna.

Merita-Nordbanken on norjalaispankin toiseksi suurin omistaja 9,9 prosentin omistusosuudella. Norjan valtio omistaa Christiania-pankista kolmanneksen. Merita-Nordbankenin tavoitteena on muodostaa yhdessä norjalaispankin kanssa Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava rahoitusalan konserni.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.