Merita pidentää Christiania-tarjoustaan

Merita-Nordbanken päätti tänään jatkaa ostotarjoustaan norjalaisesta Christiania-pankista maaliskuun kolmanteen päivään saakka. Merita-Nordbanken on joutunut pidentämään tarjoustaan jo useamman kerran. Alunperin tarjous oli voimassa viime lokakuun 29. päivään. Merita-Nordbanken on tarjoutunut maksamaan Christiania-pankin osakkeista 44 kruunua kappaleelta.

Merita-Nordbank

Tarjouksen kokonaisarvo on noin 18 miljardia markkaa. Norjan pankkisijoitusrahasto kertoi runsas viikko sitten, että se on hylännyt Merita-Nordbankenin ostotarjouksen. Rahasto hallinnoi Norjan valtion omistusta Christiania-pankista, mutta sillä ei kuitenkaan ole oikeutta päättää ostotarjouksen hylkäämisestä tai hyväksymisestä. Lopullisen ratkaisun asiassa tekee Norja suurkäräjät. Asian käsittely suurkäräjillä on kuitenkin edelleen avoinna.

Merita-Nordbanken on norjalaispankin toiseksi suurin omistaja 9,9 prosentin omistusosuudella. Norjan valtio omistaa Christiania-pankista kolmanneksen. Merita-Nordbankenin tavoitteena on muodostaa yhdessä norjalaispankin kanssa Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava rahoitusalan konserni.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat