Mainos

Merenkulkulaitoksen johtoa vangittu

Merenkulkulaitoksen liikenneosaston johtaja Lennart Hagelstam sekä apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäki onvangittu epäiltyinä lahjuksen ottamisesta.

Vangitsemisoikeudenkäynnit on pidetty suljetuin ovin Helsingin käräjäoikeudessa.
Hagelstam sanoo, että on hänen etujensa mukaista, että asia tutkitaan perusteellisesti. Hän ei ymmärrä, että olisi tehnyt jotakin väärää tai rikollista.

Koivumäki sitävastoin ei halunnut kommentoida vangitsemistaan.

Pääjohtaja Vesterinen vapaalla jalalla

Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterinen pidätettiin torstaina, mutta hänet vapautettiin jo samana iltana. Seuraavana päivänä liikenneministeriö päätti pidättää hänet virastaan näillä näkymin kesäkuun loppuun saakka.

Lahjusepäilyt liittyvät norjalaisen laivayhtiön ja Suomen Merenkulkulaitoksen välisiin järjestelyihin. Norjalaiset ovat vuokranneet Merenkulkulaitokselta suomalaisia jäänmurtajia, ja arvostelua on herättänyt muun muassa norjalaisten jäänmurtajista maksama poikkeuksellisen halpa vuokra.

Tilanne haittaa liiketoimintaa

Merenkulkulaitoksen tilanne kiusaa jo liiketoimintaa, sillä vangitut johtajat ovat käytännössä ainoat, jotka ovat perehtyneet monitoimimurtajien vuokraamiseen Norjaan. Kevään aikana Merenkulkulaitoksen pitäisi valmistua kesään, jolloin murtajat ovat perinteisesti olleet vuokralla.

Myös Vesterisen viraltapidättäminen haittaa Merenkulkulaitoksen toimintaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.