Merenkulkua koskevassa konepäällystön työriidassa sovinto – lakkouhka lauantailta peruuntuu

Suomen Konepäällystöliitto ja työnantajaosapuoli Suomen Varustamot ovat saavuttaneet sovinnon työriidassa, ja työnseisausuhka merenkulussa peruuntuu lauantailta, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

Osapuolet hyväksyivät sovintoesityksen, jonka sovittelija Jukka Ahtela oli antanut aamuyöllä. Sovinto koskee kauppa-aluksia, matkustaja-aluksia ja jäänmurtajia, Suomen Varustamot kertoo.

Konepäällystöliitto oli antanut varoituksen työnseisauksesta, joka olisi alkanut lauantaiaamuna, jos osapuolet eivät olisi päässeet sopuun uusista työehtosopimuksista.

Sovittelun kohteena oli niiden työehtosopimusten uudistaminen, jotka koskevat ulkomaanliikenteen matkustaja-aluksissa ja kauppa-aluksissa sekä jäänmurtajilla työskentelevää konepäällystöä.

Palkkaehdot noudattavat yleistä korotuslinjaa

Sovitut palkankorotukset noudattavat yleistä korotuslinjaa, Suomen Varustamot kertoo tiedotteessa.

– Suomen Varustamot ry on tyytyväinen Suomen Merimies-Unionin ja Suomen Konepäällystöliiton kanssa saavutettuihin, yleistä linjaa noudattaviin neuvottelutuloksiin, Varustamot kertoo.

Se sai sovinnon aikaiseksi Merimies-Unionin kanssa jo aiemmin.

Lakkouhka on puolestaan päällä vielä Suomen Laivanpäällystöliitolla. Sen ja Suomen Varustamojen välinen sovittelu alkaa huomenna valtakunnansovittelijan johdolla. 

Lue myös:

    Uusimmat