Mainos

Menoliikenne keskittyy perjantaille ja lauantaille

Vaikka sää on pysynyt tähän asti leutona, Tiehallinto varoittaa autoilijoita talvisten kelien mahdollisuudesta.

Tiehallinto ennustaa suomalaisten matkustavan joulunviettoon enimmäkseen perjantaina ja lauantaina. Paluuliikenteen ruuhkahuippuja odotetaan tapaninpäiväksi tiistaille.

Maanteillä ruuhkia ei pitäisi syntyä, mutta Etelä-Suomen pääteillä jouduttaneen ajamaan jonoissa. Vilkkaimmillaan menoliikenne on perjantaina puolestapäivästä iltakuuteen ja lauantain valoisina tunteina. Tapaninpäivän paluuliikenne on huipussaan kello 14:stä 20:een.

Vaikka sää on pysynyt tähän asti leutona, Tiehallinto varoittaa autoilijoita talvisten kelien mahdollisuudesta. Lisäksi pimeys haittaa ajamista. Siksi Tiehallinto suositteleekin ajamaan joulumatkat valoisaan aikaan.

Rengaspaineet ja ajovalot kuntoon

Liikenneturva on antanut tänäkin jouluna autoilijoille suosituksia joululiikenteeseen. Se kehottaa pitkään matkaan lähteviä tarkistamaan rengaspaineet ja ajovalojen polttimot. Lisäksi kannattaa puhdistaa ajovalot ja varmistaa, että tuulilasin pesunestettä on riittävästi.

Matkaa helpottaa myös puuhan järjestäminen lapsille matkan ajaksi. Painavat kassit kannattaa sijoittaa tavaratilan etuosaan tai takapenkin jalkatilaan.

Tarpeellinen apu joululiikenteessä on myös pitkä pinna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.