Meksikolle sakot fanien homohuudoista – Fifa uhkaa pistemenetyksellä

Neymar ontuu pois Brasilian harjoituksista 1:22

Meksikon jalkapalloliitto on saanut Fifalta sakot ja viimeisen varoituksen joukkueen fanien homofobisen huutelun seurauksena.

Videolla Neymar kävelee ontuen ulos Brasilian MM-harjoituksista.

MM-kisojen avauskierroksen ottelussa Meksikon ja Saksan välillä meksikolaisfanit käyttivät toistuvasti "puto"-huutoa maalivahti Manuel Neueria kohtaan. "Puto" on latinalaisessa amerikassa halventava nimitys homoseksuaaleista.

Fifa on ottanut kisoissa käyttöön kolmiportaisen menetelmän, jos ottelussa havaitaan loukkaavaa käytöstä. Tuomareita on ohjeistettu pysäyttämään ottelu, jotta faneja voidaan huomauttaa asiasta. Jos huutelu jatkuu, ottelu voidaan jopa keskeyttää. Fifa ei kuitenkaan pysäyttänyt Meksikon ja Saksan ottelua, sillä huutelu ehti loppua itsestään.

Tutkinta käynnistettiin ottelun jälkeen ja nyt Meksikolle langetettiin noin 20 000 euron sakko. Kyseessä on myös viimeinen varoitus, sillä Meksikoa on ennenkin rangaistu samasta asiasta. Seuraavana toimenpiteenä Fifa voi vähentää Meksikolta pisteitä MM-turnauksessa.

MM-kisojen karsinnoissa Fifa antoi yhteensä 56 rangaistusta homofobisen käytöksen takia. Meksiko oli tilaston kärjessä 12 rangaistuksella. Joukkue vetosi ennen turnausta faneihinsa, että huutelu loppuisi. Näin ei käynyt.

Lähteet: Marca, The Daily Telegraph, The Guardian

Lue myös: