Cristiano Ronaldo jälleen homofobisten huutojen kohteena – saman maan fanit asialla kolmatta kertaa peräkkäin

6:50
Cristiano Ronaldo hiljensi Unkarin kahdella osumallaan.

Portugalin ja Unkarin välisessä jalkapallon EM-kisojen alkulohkopelissä saatiin uusi kohu, kun portugalilaistähti Cristiano Ronaldo joutui homofobisten huutojen kohteeksi. Asiasta kertoi espanjalaiskanava Telecinco.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun unkarilaisfanit huutavat Ronaldolle homofobisia huutoja. Sama on toistunut ainakin kahteen kertaan. Viisi vuotta takaperin EM-kisoissa maat olivat samassa alkulohkossa. Nelisen vuotta sitten MM-karsinnoissa Unkari ja Portugali olivat samassa karsintalohkossa.

Molemmilla kerroilla Unkarin kannattajat huusivat homofobisia huutoja Ronaldolle. Vuonna 2017 kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa lätkäisi reilun 18000 euron sakot Unkarin jalkapalloliitolle fanien käytöksestä.

Tiistain ottelussa Ronaldo pyöritteli päätään huutojen alkaessa. Portugalilainen teki tapahtuneen jälkeen kaksi maalia ja joukkue voitti ottelun 3-0-numeroin. Ottelua oli Budapestin Puskas Arenalla paikan päällä seuraamassa yli 55 000 katsojaa. Tapahtunutta ei ole ainakaan toistaiseksi otettu tutkintaan Euroopan jalkapalloliitto Uefan toimesta.

Unkarin parlamentti hyväksyi ottelupäivänä eli tiistaina lain, jonka mukaan homoseksuaalisuutta, sukupuolenkorjausta tai poikkeavaa sukupuoli-identiteettiä käsittelevää sisältöä ei saa asettaa alaikäisten saataville. Laki on saanut valtavasti vastustusta, sillä sen on kritisoitu rajoittavan ankarasti sananvapautta sekä seksuaalivähemmistöjen ja lasten oikeuksia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja