Meininki on kosteaa JVG:n keikoilla: "Jos työpaikalla on jääkaappi täynnä viinaa, minkäs teet"

Jaren ja VilleGallen eli JVG:n taipaleen niputtava kirja julkaistaan tänään.

JVG-yhtyeen tarinan kertova, Laura Frimanin kirjoittamassa uutuuskirjassa Etenee – JVG:n tarina (Siltala, 2016) päästään sukeltamaan suursuositun kaksikon keikkaelämään.

Meininki on välillä hyvin kosteaa. Elävätkö Jare Brand ja Ville-Petteri Galle eli VilleGalle nyt rock-elämää?

– No jos tulet sun työpaikalle ja siellä on jääkaappi täynnä viinaa, minkäs siinä voi tehdä. Kun täällä (JVG-kirjan kustaneen Siltala-kustantamon toimistolla) ihmiset tulevat töihin, paikalla on kahvinkeitin, VilleGalle toteaa MTV:n haastattelussa.

– Ei meidän meininki siltäkään ole kosteimmasta päästä, kun on nähnyt touhua tuolla. Voisimme olla pahemmassakin kunnossa. Totta kai kesällä menee kaljaa ja pimeänä syksynä keikoilla saattaa viskipullo narahtaa auki, kun alkaa uuvuttaa, Jare sanoo.

VilleGalle kuvailee kaksikon keikkameininkejä sopusuhtaisiksi ja maltillisiksi.

– Mitä enemmän on jengiä mukana, sitä matalammaksi kynnys juhlia tietysti laskee, Jare kuvailee.

Kirjassa kuvataan myös tilanteita, jossa Jare ja VilleGalle tunnistetaan esimerkiksi baarissa ja yhteiskuvien ottajia riittää.

– Omat plussat ja miinukset on siinäkin hommassa. Sitä pääsee baariin jonon ohi, mutta baarissa on kysyntää. Emme ole kuitenkaan sellaisia tyyppejä, että haluaisimme aidatun alueen baarin sisällä, vaan haluaisimme olla siellä kansan kanssa. Jotenkin se on vaan mennyt mahdottomaksi, kertoo VilleGalle.

– Kylän tai kaupungin baarin black jack -pöytään on hyvä mennä. Siinä kun pelaa, jengi tulee ohimennen katsomaan mutta ei kehtaa tunkea niin pahasti, Jare sanoo.

– Ja siinä ei saa kuvata. Mutta siltikin sitä huomaa, että joku kuvaa kauempaa. Sitäkin tapahtuu, VilleGalle lisää.

JVG:llä riittää siis selkääntaputtelijoita. Kirjassa VilleGalle kertoo päätyneensä toukokuun Hartwall Arena -keikkojen jälkeen räppärikollega Cheekin luo jatkoille.

Vientiä olisi riittänyt.

– Mä lähdin muuten sieltä jatkoklubilta vielä Cheekille jatkoille. Siellä oli neitii rivissä. En mä jaksa sellaista ollenkaan. Tulin yksin kotiin, räppäri kertoo.

Kirjan kirjoittaja, toimittaja Laura Friman kertoo kirjaprojektin olleen yhtä juhlaa.

– Jare ja VilleGalle ovat ihania ja helppoja haastateltavia. Kun olen puhunut elämäkertakirjojen tekijöiden kanssa, niin voi hyvänen aika, millaisia rajoituksia ja vaatimuksia monilla kirjojen kohteilla on ollut. Jare ja VilleGalle olivat minulle täysin auki koko ajan, eikä tarvinnut palaveerata mistään rajoista tai sellaisesta.

– Kirjoittaminen itsessään on yhtä tuskaa, etenkin, jos liuskoja on kymmeniä tai satoja. Mutta heidän kanssaan vietetty aika oli yhtä juhlaa eikä se tuntunut yhtään työltä, Friman sanoo.

Loppuvuoden aikana JVG keskittyy keikkoihin ja tekemään hieman uutta musiikkia. Kaksikko nähdään syksyn aikana myös alaikäisille sallituissa konserttisaleissa.

– Lähdemme ensi viikolla Kanadan Torontoon Esa Tikkasen kanssa katsomaan jääkiekon World Cupia. Sen jälkeen alkavatkin keikat, Jare niputtaa loppusyksyn kuviot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja