Mainos

Mehiläinen ei pidä Meri-Lappiin kaavaillun sote-sopimuksen mahdollisia sanktioita kohtuuttomina

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää vakuuttaa, että Meri-Lappiin kaavailtu yhteisyritys toteuttaisi osaltaan sote-uudistuksen tavoitteet.

Järvenpää kertoo STT:lle, että vireillä oleva järjestely olisi toteutuessaan merkittävä palvelujen laajuuden kannalta, sillä yhteisyritys ryhtyisi tuottamaan sekä perus- että erikoissairaanhoidon palveluja.

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kirsi Varhila varoitti perjantaina Meri-Lapin soteratkaisun heiluttavan mahdollisesti koko Lapin maakunnan itsenäisyyttä. Varhila huomautti suurista sanktioista, jos sopimus irtisanotaan ennenaikaisesti.

Järvenpään mukaan mahdolliset sanktiot eivät ole kohtuuttomia. Hän korostaa, että pitkä sopimuskausi mahdollistaa palveluiden kunnianhimoisen kehittämisen.

– Sopimuksen mukaisilla ehdoilla sopimus on irtisanottavissa kohtuullisen ajan kuluessa. Lähdetään nyt siitä, että jos saavutetaan tavoitteet, joihin pyritään, niin miksi kukaan haluaisi sopimusta irtisanoa.

Väitteitä tulevan maakunnan uhkaamisesta Järvenpää ei halua tarkemmin kommentoida. Hänen mukaansa yhteisyritys voisi vain parantaa maakunnan toimintaedellytyksiä.

– Yhteisyritys pystyy tuottamaan palvelut laadukkaasti, hyvällä saatavuudella kolmannekselle (Lapin maakunnan) väestöstä, Järvenpää sanoo.

Meri-Lapin hankkeen lisäksi Mehiläisellä ei ole aikeita perustaa vastaavia yhteisyrityksiä muualle maahan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.