Megatähti Ed Sheeran MTV:n haastattelussa: "Saara Aalto taitaa olla Suomessa aika iso juttu"

Ed Sheeran törmäsi suomalaisiin Afrikassa 1:37

Punapäinen brittilaulaja puhuu MTV:n haastattelussa muun muassa Afrikassa kohtaamastaan suomalaislaumasta sekä Saara Aallosta.

Kolmannen studioalbuminsa ÷ eli Divide 3. maaliskuuta julkaiseva brittilaulaja Ed Sheeran on laittanut vuoden 2017 alussa ennätyksiä uusiksi. Sheeranin tammikuun alussa julkaistut singlet Castle on the Hill ja Shape of You nousivat eri puolilla maailmaa erilaisten listojen ykkös- ja kakkossijoille.

Maailman tunnetuimpien poptähtien joukkoon viime vuosien aikana nousseen Sheeranin uuden albumin ensimmäisiä kappalemaistiaisia striimattiin niiden julkaisua seuranneen vuorokauden aikana Spotifyssä yli 13 miljoonaa kertaa.

Sheeran teki historiaa myös Yhdysvalloissa: Castle on the Hill ja Shape of You nousivat molemmat Billboard-listan kärkikymmenikköön ensimmäisellä listaviikollaan, Castle on the Hill ylsi sijalle kuusi ja ykkössijalle. Kyseessä on Sheeranin ensimmäinen listaykkönen USA:ssa.

Helmikuun 17. päivänä 26 vuotta täyttävän brittilaulajan esikoisalbumi + julkaistiin vuonna 2011 ja toinen albumi X vuonna 2014. Laulaja on kirjoittanut kappaleita myös monille muille artisteille – muun muassa Taylor Swiftille ja One Directionille.

Sheeran on kirjoittanut myös Britannian X Factor -laulukisan 13. kauden voittajan, ohjelman finaalissa viime joulukuussa suomalaistähti Saara Aallon peitonneen Matt Terryn esikoissinglen When Christmas Comes Around.

MTV Viihde haastatteli Ed Sheerania tammikuun lopulla Norjan pääkaupunki Oslossa.

– Aivan, Saara Aalto on Suomesta! Sheeran intoilee haastattelussa Suomi-teeman tullessa ensimmäistä kertaa puheeksi.

– En nähnyt X Factorin finaalia, mutta kuulin Saaran version kirjoittamastani kappaleesta. Harmi, se olisi ollut varmaan valtava hitti Suomessa.

Sheeran sanoo, että jos hän pääsisi kirjoittamaan musiikkia Aallolle, se tulisi olemaan sellaista, missä laulajan ääni pääsee oikeuksiinsa.

– Ehkä jotain samantyylistä, mitä norjalaislaulaja Susanne Sundførin musiikki on, laulaja sanoo.

Suomi tuo Ed Sheeranin mieleen ensimmäisenä kauniit maisemat. Tietääkö laulaja Saara Aallon lisäksi muita suomalaisia ihmisiä?

– Itse asiassa, tapasin joukon suomalaisia tyttöjä Liberiassa. Silloin sain tietää, että Saara Aalto taitaa olla Suomessa aika iso juttu, Sheeran kertoo.

– He kyselivät, että olenko katsonut X Factoria ja tiedänkö kuka Saara Aalto on. He eivät olleet hänen sukulaisiaan, mutta he olivat isoja faneja.

Ed Sheeranin kolmas studioalbumi ÷ julkaistaan 3. maaliskuuta.

Katso artikkelin alussa videoklippi Ed Sheeranin haastattelusta!

Lue myös:

    Uusimmat