Megatähden ura ohi – palkintokaapissa suunnaton läjä olympia- ja MM-kultia

Kuusinkertainen olympiavoittaja ja yhdeksänkertainen maailmanmestari Natalie Geisenberger päättää valtaisan menestyksekkään ohjaskelkkailijan uransa.

Saksan historian menestyksekkäin talviolympiaurheilija Geisenberger, 35, kertoi lopettamispäätöksestään sunnuntaina Bayerischer Rundfunkin Blickpunkt Sport -ohjelmassa.

– Se (ura) oli mahtavaa. mahtavaa aikaa. Pystyin nauttimaan joka sekunnista ja juhlimaan menestystä. Odotan nyt innolla tulevaisuutta, ohjaskelkkailun megatähti sanoi.

Geisenberger avasi ratkaisuaan myös sosiaalisessa mediassa.

– En voisi olla kiitollisempi ja ylpeämpi. Unelmani oli aina lopettaa urani kahdella täysin hymyilevällä silmällä: nyt on sen aika, hän kirjoitti.

Toisen lapsensa tammikuussa saanut Geisenberger kertoi haluavansa viettää aikaansa "siellä, missä on kaikkein kauneinta" – kotonaan perheensä parissa.

Geisenbergerin kuudesta olympiakullasta kolme oli henkilökohtaisista kilpailuista ja kolme joukkuekisoista; hän voitti tuplaolympiakultaa 2014, 2018 ja 2022. Henkilökohtaisen olympiapronssin hän oli saavuttanut 2010.

Geisenbergerin yhdeksästä maailmanmestaruudesta viisi oli henkilökohtaisia voittoja.

Geisenberger saavutti myös kahdeksan maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa, jotka olivat peräkkäisiä kausilta 2012–21. Euroopan mestaruuksia kertyi seitsemän.

Lue myös:

    Uusimmat