Ampumahiihdon maailmanmestarin ura ohi? "Elämä tuli väliin" – ilouutista pidetään päätöksenä

Ampumahiihdon kaksinkertainen maailmanmestari Franziska Hildebrand, 35, kertoo tulevansa äidiksi, minkä on tulkittu tarkoittavan myös saksalaisen uran päätöstä.

– Minulla oli unelma, minulla oli tavoite ja minulla oli suunnitelma matkalla Oberhofin ampumahiihtoon (MM-kisat 2023)… sitten elämä tuli väliin. Nyt odotan innolla uusia tehtäviä, jotka odottavat minua äitinä ensi vuonna, Hildebrand kirjoitti maanantaina sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan päivityksessä.

Ilmoituksen on laajalti tulkittu tarkoittavan Hildebrandin ampumahiihtäjän uran päättymistä. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU:kin on jättänyt saksalaiselle hyvästejä.

– Kiitos hyvistä hetkistä, Franziska Hildebrand! Tänään saksalainen ampumahiihtäjä ilmoitti siirtyvänsä uuteen lukuun odottaessaan vauvaa. Kaikkea hyvää tulevaisuudelle! IBU kirjoitti Twitterissä.

Hildebrand kilpaili vasta kuluneena viikonloppuna Oberhofissa rulla-ampumahiihdon Saksan mestaruuskisoissa.

Nelinkertainen naisten MM-mitalisti

Hildebrand saavutti uransa ensimmäisen naisten maailmanmestaruuden Kontiolahdella viestissä vuonna 2017. Hän voitti MM-kultaa viestissä myös 2017 Hochfilzenistä.

Hildebrandilla on viestimatkoilta myös yksi naisten MM-hopea ja yksi MM-pronssi.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Hildebrand on sijoittunut parhaimmillaan viidenneksi kausina 2014–15 ja 2015–16. Hänellä on henkilökohtaisia maailmancupin osakilpailuvoittoja kaksi.

Hildebrandin raskausuutinen on ampumahiihdon huipulla jo toinen lyhyen ajan sisään. Lajin ranskalainen tähti Justine Braisaz-Bouchet ilmoitti vastikään olevansa raskaana, minkä myötä hän ei kilpaile tulevalla kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat