Meeri Koutaniemi kohtasi suuren surun: "Läheisen saattohoito tuntuu korvaamattoman tärkeältä ja samaan aikaan tyhjiöltä"

Meeri Koutaniemi kertoo hurjasta kokemuksestaan – piiloutui brasilialaiseen kultakaivokseen, koska häntä luultiin vakoojaksi 2:41
Meeri Koutaniemi kertoo hurjasta kokemuksestaan, kun häntä luultiin vakoojaksi.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen isä on nukkunut pois.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen isä on kuollut syöpään. Koutaniemi kertoi asiasta Instagramissa 30. lokakuuta.

– Isä nukkui pois. Kaikki tapahtui liian äkkiä. Parantuneeksi luultu syöpä levisi, eikä mitään ollut enää tehtävissä, Koutaniemi kirjoitti Instagramissa.

Kuvakarusellia voit selata nuolista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Koutaniemi ja hänen perheensä sai viettää isän luona viimeiset viikot.

– Kuolemaa odottavan läheisen saattohoito tuntuu korvaamattoman tärkeältä ja samaan aikaan tyhjiöltä, johon ei voi valmistautua. Asiat, mitä etukäteen ajatteli sanovansa, alkaa menettää merkitystään ja jäljelle jää vain tarve olla läsnä, Koutaniemi kirjoitti.

Lohdutusta kaiken keskellä Koutaniemi sai metsästä.

– Yhtenä päivänä lähtiessäni sairaalasta ajoin Kuusamossa lähimpään metsään. Minua kutsui iso puu, joka tarjosi lohdutusta. Vaikka edellisenä yönä oli ollut pakkasta, oli puunrunko lämmin ja sen kuoressa kasvava naava tuntui isän karheilta hiuksilta. Kun katsoin ylös, oli puu puoleksi kuollut ja puoleksi elossa. Se oli kuin isäkin, välitilassa, puoleksi täällä, puoleksi jo elämän toisella puolella, Koutaniemi kirjoitti sydäntäsärkevästi.

Koutaniemi kuvaili isäänsä erityiseksi ihmiseksi, joka oli omimmillaan luonnon sekä taiteen parissa ja tuli toimeen kaikkien kanssa.

– Halatessaan hän taputti selkään kaksi kertaa, eikä ikinä liioitellut asioissa. Isä oli periaatteen ihminen, vahva mielipiteissään, toisinaan itsepäinen, eikä ikinä leväperäinen. Isällä oli aina yksi nenäliina varalta taskussa. Isä laski leikkiä loppuun asti. Kun olimme puhuneet viikon eletyn elämän ja vääjäämättömän kuoleman yksityiskohdista, istuimme kaikki lapset hänen ympärillään yhtäkkiä hiljaa. Sitten isä naurahti, että taitaa olla jo aika lähteä, kun alkaa jututkin loppua, Koutaniemi kirjoitti.

Koutaniemi kiitti isäänsä taiteesta, periksiantamattomuudesta ja saadusta elämästä.

– Omalla esimerkillään hän todisti, ettei milloinkaan ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan. Isästä tuli kuvanveistäjä 65-vuotiaana, saatuaan uudet keuhkot elinsiirtoleikkauksen jälkeen. Hyvää matkaa isä. Jäät asumaan niihin luonnon ihmeellisiin yksityiskohtiin, joita opetit lapsesta asti katsomaan. Kiitos. Jäät valoksi ja elämänpituiseksi oppaaksi, Koutaniemi päätti koskettavan kirjoituksensa.

Koutaniemi on naimisissa basisti Sami Yaffan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat