Ainakin kahdeksan sairaalaan ja 12 kiinni – Ruotsissa laaja poliisioperaatio eilisillan ampumisen takia, loukkaantuneissa Helvetin enkelien jäseniä

Lounais-Ruotsissa Mölnlyckessä Göteborgin lähistöllä on tapahtunut vakava ampumatapaus. Yhteensä 12 ihmistä on otettu kiinni eri rikoksista epäiltynä. Asiasta kertoo muun muassa Expressen.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kahdeksan on viety sairaalaan tapahtumien seurauksena. Poliisi ei kuitenkaan voi vahvistaa, ettei loukkaantuneita voisi olla enemmänkin.

Poliisi sai hälytyksen kello 21.21 paikallista aikaa. Ampuminen tapahtui juhlien yhteydessä.

Poliisi kertoo, että ampumiset liittyvät jengiväkivaltaan. Poliisin tiedottajan mukaan ainakin osa sairaalaan viedyistä on moottoripyöräjengi Helvetin enkelien jäseniä. 

Tapahtumien tarkasta kulusta ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Poliisi kuiteniin kertoo, että väkivallantekojen epäillään tapahtuneen enemmän kuin yhdessä paikassa, mutta "maantieteellisesti rajatulla alueellla".

Poliisi ei osaa sanoa, kuinka monta ihmistä oli paikalla juhlissa, joissa ampuminen tapahtui.

Poliisi on ottanut 12 ihmistä on otettu kiinni tapahtumiin liityen. Heitä epäillään eri rikoksista.

Kaikkia sairaalaan vietyjä ei ole lehtitietojen ammuttu.

Poliisi ei kerro kuinka vakavia loukkaantuneiden vammat ovat.

Tutkitaan murhayrityksenä

Aftonbladet ja Expressen kertovat yöllä, että hätäkeskustietojen mukaan yhteensä viisi loukkaantunutta olisi tuotu sairaalaan kahdesta eri osoitteesta, jotka ovat lähellä toisiaan Mölnlyckessä, kolme toisesta ja kaksi toisesta.

Keskiyöllä Mölnlyckessä oli käynnissä suuri poliisioperaatio. Poliisi on eristänyt tapahtumapaikan ja paikalla oli useita poliisiautoja.

Poliisi pysäytti yöllä alueella liikkuneita autoja. Expressenin mukaan poliisi on takavarikoinut ainakin yhden auton.

Väkivallantekoja tutkitaan muun muassa murhayrityksenä.

Tutkinta jatkuu ainakin koko sunnuntain

Poliisi on aloittanut tutkinnan rikoksien tapahtumapaikalla. Tekniset tutkjat saapuivat rikospaikalla aamupäivällä. Poliisin mukaan tutkinta kestää ainakin koko sunnuntain ja tapahtumapaikka pysyy eristettynä tutkinnan ajan.


Lue myös:

    Uusimmat