Mainos

Mediat: Floridan yökerhoammuskelija kotoisin Afganistanista

Yhdysvalloissa on mahdollisesti tunnistettu yökerhoon hyökännyt ammuskelija. Paikallisen median mukaan ammuskelija, joka tappoi ainakin 20 ihmistä orlandolaisessa homobaarissa, oli nimeltään Omar Mateen.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet asiaa. CBS News -uutsikanava vetoaa viranomaislähteisiin tiedossa. Aikaisemmin poliisi on sanonut vain, että poliisin rynnäkössä kuollut ammuskelija ei ollut kotoisin Orlandosta. Paikallisen median mukaan 29-vuotiaalla Mateenilla oli yhdysvaltain kansallisuus, mutta tämä oli kotoisin Afganistanista. 

CBS News -kanavan mukaan miehellä ei ole merkittävää rikostaustaa.

Aikaisemmin FBI kertoi, että ampuja saattoi olla kallellaan ääri-islamismiin. Hän oli myös suunnitellut iskun yökerhoon huolellisesti. Ampujalla oli mukanaan muun muassa automaattiaseita ja käsiaseita. Lisäksi silminäkijöiden mukaan tällä oli jonkinlainen räjähdevyö tai vastaava ympärillään. 

Homobaarin ampumisessa kuoli noin 20 ihmistä. Sairaalahoitoon toimitettuja haavoittuneita on ainakin 42.  Poliisin mukaan raskaasti aseistautunut ja hyökkäystä huolellisesti valmistellut ampuja otti Pulse-yökerhoon panttivankeja. Poliisi rynnäköi sisään baariin ja ampui hyökkääjän.  

Tapausta tutkitaan FBI:n mukaan terroritekona.

1:03

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja