Mainos

Orlandosta Yhdysvaltain historian pahin joukkoampuminen: Ainakin 50 kuollutta ja yli 50 haavoittunut

2:10

Orlandon pormestari kertoo, että yökerhossa tapahtuneessa ammuskelussa on kuollut ainakin 50 ihmistä. Lisäksi yli 50 kerrotaan havoittuneen.

Aiemmin kerrottiin, että kuolleita olisi 20. Poliisin mukaan kyseessä on Yhdysvaltain historian pahin joukkoampuminen.  

Uutistoimisto Reutersin mukaan yökerhossa on edelleen sisällä ammuskelun uhreja. Loukkaantuneita on kuljetettu paikalta myös sairaalaan hoidettavaksi. Osa heistä on kriittisessä tilassa.

Ammuskelu tapahtui viime yönä, kun raskaasti aseistautunut ja hyökkäystä huolellisesti valmistellut ampuja avasi tulen Pulse-yökerhossa Orlandon keskustassa.

2:02

Homobaariin tehtyä hyökkäystä tutkitaan terroritekona, mutta viharikoksen mahdollisuutta ei ole myöskään poissuljettu. Poliisi tutkii, onko kyse Yhdysvaltain sisäisestä vai ulkomaisesta terrorismista. FBI:n mukaan ampuja saattoi olla kallistunut ääri-islamismiin.  

Mediatietojen mukaan ampuja olisi ollut afganistanilaistaustainen Omar Mateen, jolla oli Yhdysvaltojen kansalaisuus. Hän kuoli, kun poliisi rynnäköi baariin. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa ampujan henkilöllisyydestä.  

Historian tuhoisin ampumistapaus

Orlandon yökerhoammuskelusta on kasvavien uhrilukujen myötä tullut Yhdysvaltain historian tuhoisin yksittäinen ampumistapaus. Edellinen tuhoisin ampuminen tapahtui vuonna 2007 Virginian teknillisessä yliopistossa, jossa kuoli 32 ihmistä.

– Olemme tänään kohdanneet jotain, mitä emme aiemmin osanneet edes kuvitella tapahtuvaksi, Orlandon pormestari Buddy Dyer sanoi.

Pormestari julisti tapauksen vuoksi hätätilan Orlandon kaupunkiin ja Floridan kuvernööri laajensi sen koskemaan koko osavaltiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.