Mainos

Media: Yhdysvaltain lentokentillä pidätetty muslimimaista tulleita

1:46

Yhdysvalloissa ihmisoikeusryhmät ovat nostaneet oikeusjutun presidentti Donald Trumpin asetuksesta, jossa kielletään tilapäisesti maahantulo pakolaisilta ja seitsemästä muslimimaasta tulevilta. 

Kanteen nostamiseen ryhmät päätyivät, kun kaksi irakilaismiestä pidätettiin perjantai-iltana John F. Kennedyn lentokentällä New Yorkissa. Kanteessa pidättämisen sanotaan olevan lainvastainen ja vaaditaan miesten vapauttamista.  

Molemmilla irakilaisilla on voimassa olevat Yhdysvaltain viisumit, kertoi CNN.  
New York TImes -lehden mukaan pidätykset Yhdysvaltain lentokentillä alkoivat  pian Trumpin allekirjoitettua asetuksen perjantaina.  

Myös ulkomaiset lentoyhtiöt ovat estäneet muslimimaiden kansalaisia nousemasta Yhdysvaltoihin lähteviin koneisiin. Esimerkiksi Kairossa irakilainen perhe ei päässyt New Yorkin -koneeseen, vaikka sillä oli Yhdysvaltain viisumit ja paikat EgyptAirin lennolle.  

Iranissa puolestaan matkatoimistot kertoivat, että ulkomaiset lentoyhtiöt estävät Iranin kansalaisia lentämästä Yhdysvaltoihin asetuksen jälkeen.   

YK:n järjestöiltä yhteinen lausunto  

Myös Ranska ja Saksa ovat ilmaisseet tänään huolensa päätöksistä, joita Yhdysvaltain presidentti Trump on kautensa aluksi tehnyt.

Ranskan ulkoministerin Jean-Marc Ayrault'n mukaan erityisen huolestuttava on Trumpin päätös rajoittaa pakolaisten maahantuloa.  

-Sotaa pakenevien ihmisten vastaanottaminen kuuluu velvollisuuksiimme, Ayrault sanoi tavattuaan saksalaisen virkaveljensä Sigmar Gabrielin Pariisissa.  

YK:n siirtolaisuusjärjestö IOM ja pakolaisjärjestö UNCHR puolestaan kehottivat Yhdysvaltoja jatkamaan maan pitkään jatkunutta perinnettä konflikteja ja vainoa paenneiden suojelussa.  

-Meidän mielestämme pakolaisille on annettava samanlaista turvaa ja apua sekä mahdollisuus asumiseen riippumatta heidän uskonnostaan, kansallisuudestaan tai rodustaan, järjestöt painottavat yhteisessä lausunnossaan.  

Trump on myös sanonut, että kristityt turvapaikanhakijat laitetaan etusijalle. Presidentti kommentoi asiaa kristillistä ohjelmaa välittävän CBN-tv-yhtiön haastattelussa.  

1:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.