Mainos

Media: Trump ja Putin tapasivatkin G20-kokouksessa kahdesti

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla oli G20-kokouksen yhteydessä tapaaminen, josta ei ole aiemmin kerrottu.

Asiasta muun muassa uutisoineen BBC:n mukaan Valkoinen talo on vahvistanut tapaamisen. 

Vladimir Putin ja Donald Trump tapasivat siis kaksi kertaa Saksassa järjestetyn G20-kokouksen yhteydessä.

Washington Postin mukaan epävirallinen tapaaminen, josta ei ole kerrottu aiemmin, kesti tunnin. CNN kertoo, että Valkoisen talon tiedotteen mukaan keskustelu käytiin illallisella, jossa oli paikalla kaikki G20-maiden edustajat.

Trump oli tiedotteen mukaan istunut Japanin pääministeri Shinzo Aben ja tämän vaimon lähellä, kun taas Trumpin puoliso Melania Trump istui Putinin vieressä. Trump oli mennyt vaimonsa luokse ja keskustellut Putinin kanssa. Paikalla oli myös Putinin tulkki. 

Trump ei innostunut median tavasta uutisoida hänen ja Putinin välisestä keskustelusta. Mediassa kirjoitettiin aiemmin laajasti, että kyseessä oli epävirallinen kahdenkeskinen tapaaminen.

Trump kommentoi asiaa Twitterissä toteamalla muun muassa, että media saa 20 johtajalle järjestetyn päivällisen näyttämään uhkaavalta ja että media olisi tiennyt tapaamisesta.

Aiemmin vahvistetussa tapaamisessa Trump ja Putin keskustelivat muun muassa Venäjän väitetystä puuttumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin. Trump luonnehti tapaamista "upeaksi".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.