Mainos

Venäjän suurlähettiläs: Venäjä on valmis keskustelemaan uudesta Trump–Putin-tapaamisesta

5:03

Venäjän suurlähettiläs Yhdysvalloissa, Anatoly Antonoy, on kertonut Venäjän olevan valmis keskustelemaan uudesta tapaamisesta Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin välillä. Asiasta kertoo Reuters siteeraten venäläistä uutistoimisto Interfaxia.

Video: presidentit vastasivat maanantaina medialle ennen, kuin siirtyivät keskustelemaan kaksin.

Antonov kertoi myös Putinin ehdottaneen Trumpille konkreettisia keinoja Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi. Antonov ei kuitenkaan avannut, mitä nämä konkreettiset keinot ovat.

Hänen myös kerrotaan sanoneen, että tapaaminen Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun ja Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin välillä olisi hyvä järjestää. Myös joukko yhdysvaltalaisia lainsäätäjiä suunnittelee vierailua Venäjälle vielä tänä vuonna.

Yhdysvalloissa keskustelut seuraavasta tapaamisesta on jo aloitettu. Valkoisen talon mukaan presidenttitapaaminen järjestettäisiin Washingtonissa.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kertoi torstaina Twitterissä, että Trump on pyytänyt kansallisen turvallisuuden neuvonantajaansa John Boltonia kutsumaan Putinin Washingtoniin.

Trump oli aiemmin torstaina sanonut Twitterissä odottavansa innolla uutta tapaamista Putinin kanssa.

Juttua päivitetty 20.7.2018 kello 11.45: Juttua täydennetty.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.